img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-11-2020 12:50

Gevarieerde erven voor vogels, insecten en vleermuizen

Midden- en Noord-Limburg - 2 november 2020 - Er leven veel verschillende diersoorten op het platteland. Sommige soorten zijn zelfs geheel afhankelijk van de boerenerven. Naast veel vogelsoorten zijn ook de wilde bijen en een aantal vleermuissoorten actief in deze gebieden. Het project Boerenerf en Landschap wil het leefgebied van deze dieren bevorderen en gaat daarom 15 erven in Midden- en Noord-Limburg zodanig herinrichten, dat vogels, insecten en vleermuizen zich er thuis voelen.

img

Project Boerenerf en Landschap

Door uitbreiding van steden en dorpen, aanleg van industrieterreinen en wegen hebben veel vogels, insecten en vleermuizen steeds minder plek om te vertoeven. Om erven beter aan te laten sluiten op het omliggende landschap en zo het leefgebied van deze dieren te bevorderen is het project Boerenerf en Landschap gestart.

15 Erven worden opnieuw ingericht waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de vogels, insecten en vleermuizen. Door het plaatsen van fruitbomen, heggen en nestkasten gaan zij zich weer thuis voelen.

"Het is belangrijk dat de natuur en agrarische activiteiten in elkaar overlopen en in balans zijn. Ik doe graag iets extra’s om verschillende diersoorten op mijn erf te behouden’’, aldus een deelnemer van het project. 

Locaties in Midden- en Noord-Limburg

De 15 erven die worden heringericht liggen in/rondom Horst (3), Roggel, Grathem (2), Beegden, Bergen, Oostrum, Weert, Leunen, Ohé en Laak, Belfelt, Heythuysen en Ell.

Buitenteam

Het project Boerenerf en Landschap wordt uitgevoerd door het Buitenteam Noord (samenwerking van de Plattelandscoöperatie en stichting IKL) in opdracht van Natuurrijk Limburg. 

Foto IKL Limburg (steenuil)

Tags
Wellicht interessant