img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-11-2020 10:45

Online basiscursus landschapselementen

Midden-Limburg - 4 november 2020 - Stichting IKL organiseert op dinsdag 10 november een online basiscursus landschapselementen. In deze tijd zoeken mensen massaal de buitenlucht op en leren ze het landschap waarderen. Het rondje in eigen omgeving wordt nog leuker als je landschapselementen kunt herkennen én erkennen. 

img

Leer landschapselementen herkennen en erkennen

Het Limburgse landschap heeft een zeer hoge diversiteit aan verschillende elementen, die allemaal hun steentje bijdragen aan hoe wij Limburg kennen. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de basis van het landschap. Wat zie je? Waarom is het waardevol of juist helemaal niet? Waarom wordt er bij de aanplant gekozen voor bepaalde soorten?

Je leert meer over de historie van het Limburgse landschap en over verscheidene landschapselementen. Weet je bijvoorbeeld waarom knotwilgen en vakwerkhuizen met elkaar verbonden zijn? Of waarom Zuid-Limburg zoveel hoogstamboomgaarden heeft?   

Voor wie?

Deze basiscursus is voor iedereen die iets wil leren over landschapselementen. Het is een instapcursus, je hoeft geen uitgebreide voorkennis te hebben. Maar deze avond is ook interessant als je al meer bekend bent in het landschap/natuur. Tijdens de cursus is er ruimte voor het stellen van vragen. 

Hoe?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de hele wereld nu in de ban is van het coronavirus. Om deze reden is deze cursus online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Je kunt deze interactieve avond dus gewoon vanuit thuis volgen.   

Inhoud van de avond

-Introductie
-Heeft het zuiden eigenlijk wel heuvels?
-De elementen (o.a. graften, struweelhagen, knotwilgen etc.)
-Meer diversiteit in deze elementen, hoe krijgen we dat voor elkaar?
-Gebruik van nestkasten; aanschaf en ophangen
-Wat kunt u zelf doen?
-Ruimte om vragen te stellen

Na deelname ontvang je een bewijs van deelname en de lesstof in PDF in jouw mailbox.

Je bent zelf verantwoordelijk voor een pc en een goede internetverbinding. Je krijgt van IKL ruim van te voren instructies over hoe je met ‘Microsoft Teams’ kunt deelnemen.  

Deelnemen

De prijs voor deelname is €20 per deelnemer. Aanmelden kan via deze link.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant