img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-11-2020 11:58

Beweegcoaches Maasgouw breiden hun activiteiten uit

Maasgouw – 10 november 2020 - Juist in coronatijd moet je blijven bewegen. Bewegen helpt je om je conditie op peil te houden én om niet te vereenzamen. De Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw helpen je gratis om op een veilige manier in beweging te blijven. Speciaal voor de donkere wintermaanden hebben zij hun aanbod nu uitgebreid. Gebruik maken van de beweegcoach is gratis.

img

Beweegcoach bij je Thuis

Dit najaar startten de beweegcoaches met ‘Beweegcoach bij je Thuis’. Hierbij bezoekt de beweegcoach mensen thuis. De beweegcoach leert je dan eenvoudige oefeningen die je helpen bij het dagelijks functioneren. Oefeningen die je ook als de beweegcoach er niet is, gemakkelijk zelf kunt doen. Samen met de beweegcoach onderzoek je of er mogelijkheden zijn om op een veilige manier samen met anderen te gaan bewegen. De oefeningen worden zoveel mogelijk buiten gedaan; in de tuin, op het balkon of op de galerij. Vanwege de enthousiaste reacties hebben de beweegcoaches besloten om ‘Beweegcoach bij je Thuis te verlengen tot juni 2021.

Bewegen in de buitenlucht

Vanwege de coronamaatregelen is sporten in groepen niet meer mogelijk. Daarom gaan de beweegcoaches in de buitenlucht sporten. In de frisse buitenlucht ga je een half uur lang oefeningen doen of een wandeling maken. De beweegactiviteiten worden aangepast aan je mogelijkheden. Je hebt er geen speciale sportkleding voor nodig.

Veiligheid voorop!

De beweegcoaches houden zich aan de regels van het RIVM, zoals de 1,5 meterregel. Bij bezoek in huis zullen de beweegcoaches beschermende kleding dragen. Ga je buiten bewegen dan draagt de coach een mondmasker, als deelnemer bepaal je zelf of je een mondmasker draagt.

Wil je deze winter blijven bewegen?

Bel de beweegcoaches voor een afspraak of meer informatie.

Lia Aarts -  06 -4704 6361

Daan Sliepen - 06 - 4104 7702

Mirjam Strijp - 06 - 1981 2342

Tineke Wilms -  06 - 4180 2812

Gebruik maken van de beweegcoach is gratis.

Foto gemeente Maasgouw

Wellicht interessant