img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-11-2020 04:13

NS verhoogt tarieven per 1 januari 2021

10 november 2020 - Met ingang van 1 januari 2021 verhoogt NS de prijzen van kaartjes en abonnementen met gemiddeld 1,5 procent, het verwachte inflatiecijfer van 2021. Kosten die NS maakt, bijvoorbeeld voor onderhoud van materiaal, worden namelijk door inflatie hoger. NS corrigeert elk jaar de tarieven op basis van de verwachte inflatie.

img

Tweede- en eersteklas reizen

De tarieven voor tweedeklas reizen (zowel enkele reis als dagretour) worden per 1 januari 2021 gemiddeld 1,5% hoger. De prijs van eersteklas reizen stijgt volgend jaar gemiddeld met 2,6%, nadat twee jaar de tarieven voor eersteklas niet verhoogd zijn.

Internationaal

De tarieven van internationale treinreizen worden gemiddeld met 1% verhoogd. De Early Bird-tarieven voor de Intercity Brussel en de goedkope en meest verkochte tickets voor bestemmingen naar Duitsland die vallen onder de Sparpreise blijven in 2021 in prijs gelijk. Zo blijft er een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van de auto en vliegtuig. 

OV-fiets

NS is van plan om het tarief van de OV-fiets te verhogen, van €3,85 naar €3,95 per 24 uur. De laatste indexatie voor OV-fiets was in 2017. Dit voorstel, inclusief een aantal voorgestelde wijzigingen in de algemene voorwaarden van de OV-fiets, heeft NS voorgelegd aan de reizigersorganisaties. NS is nog in afwachting van hun advies over de OV-fiets.

Voor meer informatie over de tarieven van alle producten, kijk op ns.nl/tarieven.

Foto DeltaLimburg.nl 

Tags
Wellicht interessant