img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-11-2020 04:17

Fair-play voor kids bij BS De Neerakker in Heythuysen

Heythuysen - 17 november 2020 - Vanochtend vond de tweede activiteit van KERNgezond plaats op basisschool De Neerakker in Heythuysen. De kinderen van de groepen 5 en 6 gingen aan de slag met het thema ‘fair-play’: eerlijk spelen, samenspelen, sportief zijn en elkaar helpen. Daarnaast kregen de kinderen nog een kickboksclinic van Sportcenter Balance.  

img

De term fair-play wordt voornamelijk gebruikt in de topsport. Aan de hand van topsportfilmpjes gingen de kinderen dan ook de discussie aan wat fair-play nu precies is. Zo ontdekten ze dat fair-play ook op hun betrekking heeft. Eerlijk spelen, samenspelen, sportief zijn en elkaar helpen is iets wat ze zelf ook veel toepassen binnen het dagelijks leven. Ze ontdekten ook dat topsporters doorzetters zijn en dat ze op weg naar hun doelen niet alleen maar successen kennen maar tegenslagen, maar dat er altijd doorgezet wordt. Een goede les voor kinderen bij het bereiken van hun eigen doelen.

Daarnaast kregen de kinderen nog een kickboksclinic van Sportcenter Balance. Kickboksen past binnen fair-play omdat discipline bij deze sport hoog in het vaandel staat. Net zoals naar elkaar luisteren, samenspelen, respect hebben voor elkaar en elkaar geen pijn doen maar lief zijn voor elkaar.
 
De kinderen leerden enkele basistechnieken van de sport. Ze hielpen elkaar met de uitvoering hiervan en beleefden zo een erg leuke en leerzame ochtend.

Foto KERNgezond

Wellicht interessant