img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-11-2020 03:58

Metamorfose Philipsterrein Roermond

Roermond - 18 november 2020 - Het Philipsterrein in Roermond, ook wel bekend als Yageo terrein, zal de komende jaren op initiatief van Reel BV een metamorfose ondergaan. De gemeente Roermond en ontwikkelaar Berend Matzinger hebben overeenstemming bereikt over de te sluiten intentieovereenkomst. Tot grote tevredenheid van wethouder Waajen: “Na meer dan 15 jaar gaat er eindelijk iets gebeuren met het verloederde gebied. Het kan wel eens een nieuw Roermonds pareltje worden.”

img

Opstellen gebiedsvisie

Deze maand wordt al gestart met het opstellen van een gebiedsvisie. “Dat zal in samenspraak gaan tussen de ontwikkelaar, de gemeente en de omwonenden,” stelt de wethouder. De omwonenden worden uitgenodigd om mee te denken, door adviesbureau Arcadis, dat door Reel BV is ingeschakeld om het participatieproces te begeleiden, de gebiedsvisie en het stedenbouwkundig plan op te stellen. De uiteindelijke visie wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Vervolgens kan het stedenbouwkundig plan uitgewerkt worden, dat ook weer ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de raad.

Omwonenden worden betrokken

Na het doorlopen van een bestemmingsplanprocedure kan dan gestart worden met de uitvoering van de bouwplannen. “Zo ver is het nog niet,” benadrukt Waajen. “We zijn verheugd over deze ontwikkeling, maar zorgvuldigheid gaat boven haast. In de eerste fase is er bijvoorbeeld een belangrijke rol voor de omwonenden om mee te denken over de visie. En als gemeente zullen we de regisseursrol op ons nemen gedurende het hele traject en vanuit die rol het proces en de gestelde kaders bewaken. Het is de bedoeling dat alle partijen en uiteindelijk alle inwoners trots zullen zijn op dit nieuwe stukje Roermond.”

Foto: Roermond Nieuws
 

Tags
Wellicht interessant