img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-11-2020 12:15

InBeeld Prijs 2021 voor beeldende amateurkunst

Limburg - 20 november 2020 - InBeeld 2021 is dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands en Belgisch Limburg, georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg. Het thema is 'Identiteit'. Beeldende amateurkunstenaars van 12 jaar en ouder kunnen t/m 31 maart 2021 hun werk insturen. Middels diverse voorrondes door de hele provincie worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie.

img

Inschrijven 

Wil je deelnemen aan InBeeld, dan ben je verplicht je daarvoor in te schrijven. Dat doe je t/m 31 maart 2021 gemakkelijk via een online inschrijfformulier. Buiten je persoonlijke gegevens, vragen we je ook om de voorrondekeuze in te vullen en indien mogelijk een foto te uploaden.

Klik hier om in te schrijven.

Voorwaarden

Enkele belangrijke voorwaarden voor deelname:

- Het werk mag niet groter zijn dan 100 x 100 cm (inclusief de lijst) of zwaarder zijn dan 25 kg.
- Het thema ‘Identiteit’ mag vrij geïnterpreteerd worden.
- Iedereen van 12 jaar en ouder die niet-professioneel actief is als kunstenaar en woonachtig is in Nederlands- of Belgisch-Limburg (of bijvoorbeeld hier actief is via verenigingen, lesateliers en/of centra voor de kunsten) mag meedoen.
- Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan, met uitzondering van film en fotografie.

Meer informatie over de wedstrijdvoorwaarden is te vinden op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg.  

Prijzen

Een vakjury beoordeelt de werken per voorronde op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Ook is er per voorronde een publieksprijs. Winnaars van de voorronden worden later tentoongesteld tijdens een eindexpo. Daarbij worden de winnaars van InBeeld 2021 bekendgemaakt. De 1e prijs is € 250, de 2e prijs is € 150 en de 3e prijs is € 100.  

Voorronden

Een vakjury beoordeelt alle ingezonden werken die plaatsvinden tijdens negen voorronden in Nederlands- en Belgisch-Limburg op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Op basis hiervan worden de winnaars bepaald.

Samenwerking

Ieder ingezonden werk wordt geëxposeerd tijdens één van de regionale voorronden die worden georganiseerd in samenwerking met de centra voor de kunsten in Nederlands- en Belgisch-Limburg: Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray, Weert, Genk (BE) en Tongeren (BE).

Afbeelding Huis voor de Kunsten

Tags
Wellicht interessant