img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2020 10:45

Verzetsmonument Maasbracht overgedragen aan Baekerhoes Brachterbeek

Maasbracht/Brachterbeek - 25 november 2020 - Wethouder Tim Snijckers heeft op maandag 23 november een bronzen beeld overgedragen aan het bestuur van het Gemeenschapshuis Baekerhoes in Maasbracht-Beek. Het monument is een beeldengroep van drie verzetsmensen: Thomas Verreussel uit Maasbracht Dorp, Helena Puts en haar zoon Jan uit Brachterbeek. 

img

Terug naar de gemeenschap

Wethouder Tim Snijckers: “Het beeld stond jaren in ons gemeentehuis te verstoffen. Op deze manier geven we deze zo belangrijke mensen, het verhaal en de herinnering terug aan de gemeenschap.” 

Het verzetsmonument is een eerbetoon aan de burgers van Maasbracht die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog verzet boden aan de Duitse bezetter. Het monument is een beeldengroep van drie verzetsmensen: Thomas Verreussel uit Maasbracht Dorp, Helena Puts en haar zoon Jan uit Brachterbeek.

De oprichting van het monument was een initiatief van de streekhistoricus Jac. Linssen. Het beeld is een ontwerp van Truus Coumans. Het monument stond in de ontvangsthal van het publiekscentrum aan de Markt in Maasbracht.

Voorzitter Jo Wilms en bestuurslid Mariet van Montfort-van Buggenum namen het beeld namens het Baekerhoes in ontvangst.

Foto gemeente Maasgouw
 

Tags
Wellicht interessant