img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-11-2020 07:17

Windpark De Kookepan in Neer krijgt verder vorm

Neer - 27 november 2020 - De werkzaamheden op de drie locaties van Windpark De Kookepan krijgen steeds meer vorm. Eerst zijn de grondwerkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van aanvoerwegen, molenlocaties en kraanopstelplaatsen. Ook is er volop geheid, maar die werkzaamheden zijn gisteren succesvol afgerond. In februari 2021 wordt gestart met de aanleg van de funderingen, waarvoor veel transporten nodig zijn.  

img

Energie Leudal heeft vandaag de volgende brief naar de omwonenden gestuurd. Om hen te bedanken voor hun geduld en hen te informeren over het vervolg:

"De werkzaamheden op de drie locaties van Windpark De Kookepan krijgen steeds meer vorm. Eerst zijn de grondwerkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van aanvoerwegen, molenlocaties en kraanopstelplaatsen. Ook is er volop geheid. Maar vanaf vandaag is het weer stil: het heien is gisteren succesvol afgerond en de machine is inmiddels verwijderd.  

Het was de bedoeling dat het heien ruim voor kerstvakantie stopt, maar het is het zelfs ruim vóór sinterklaas gelukt.

- Wij danken u als omwonenden van harte dat u het geduld heeft opgebracht om de geluiden van het heien zonder problemen te accepteren.
- We melden nu ook alvast dat we bij alle omwonenden binnen een straal van 1000 meter van een turbine binnenkort zullen aanbellen. Wij willen dan graag vernemen hoe u denkt over de werkzaamheden van de coöperatie, maar ook of u ideeën heeft voor een project in uw omgeving.

Dit laatste is van belang omdat het omgevingsfonds momenteel wordt ingericht, waar voor ieder jaar ca. €30.000 beschikbaar komt voor lokale projecten in uw buurt.

Na het heien zal begonnen worden met de aanleg van de funderingen

Voor de funderingen zullen veel vrachtwagentransporten nodig zijn om het beton op de locaties te krijgen. Deze transporten zullen vooral in februari 2021 plaats hebben. De hoofdroute zal gaan vanaf de Heldenseweg naar het Broekven, vanwaar de turbinelocaties De Kookepan bereikt worden.

Wij danken u voor uw begrip, en wellicht tot binnenkort

Namens het bestuur van Leudal Energie, De projectleiders Joost van der Stappen (tel. 06-29905885) & Har Geenen"

Foto Leudal Energie

Tags
Wellicht interessant