img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-11-2020 12:52

UVW gaat weer op sollicitatieplicht controleren

29 november 2020 - Als je een ww-uitkering hebt, ben je ondanks corona nog steeds verplicht om te solliciteren.  Het UWV heeft er wel rekening mee gehouden als er onvoldoende sollicitatieactiviteiten zijn doorgegeven. Maar vanaf januari 2021 wordt er weer gecontroleerd of er voldoende en goed wordt gesollicteerd. Met mogelijke gevolgen voor je uitkering. 

img

Iedereen met een ww-uitkering dient 4 sollicitatieactiviteiten per 4 weken aan het UWV door te geven, tenzij anders afgesproken.

Controle sollicitatieplicht

De coronacrisis heeft veel invloed gehad op vraag en aanbod van werk. Heb je in de afgelopen periode geen of onvoldoende sollicitatieactiviteiten doorgegeven? Dan heeft het UVW daar rekening mee gehouden. Vanaf januari 2021 controleert het UWV weer of je voldoende en goed solliciteert. Doe je dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor jouw uitkering.

Kansen en ondersteuning

Er zijn nu meer mensen zonder werk. Ook in beroepen en bedrijven waar eerder voldoende werk was. Toch zijn er ook kansen. Er zijn veel mensen nodig in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs en in de techniek.

Het UWV begrijpt dat het in deze tijd lastig kan zijn om nieuw werk te vinden. Is er weinig werk in jouw huidige beroep en vraag je je af wat je wel kunt doen? Op de website werk.nl is veel nuttige informatie en tips te vinden.

Wil je jouw mogelijkheden bespreken met een adviseur werk? Maak dan een afspraak via Mijn Werkmapberichten op Mijn UWV of bel de UWV Telefoon Werknemers.

Wellicht interessant