img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-11-2020 10:44

Robin - Learning to love yourself, is the greatest love of all

Roggel - 30 november 2020 - Learning to love yourself, is the greatest love of all – Whitney Houston. Als ik denk aan december, dan denk ik aan het clichébeeld van cadeaus bedenken voor een ander. Je geliefden laten weten dat je trots op hun bent en hun lekker verwennen. En daar zijn we dan ook heel druk mee, soms ten koste van onszelf. De focus ligt daarbij op de ander iets geven en jezelf daardoor ook goed voelen.

Begrijp me niet verkeerd, dit gebaar is supermooi en ik doe er graag aan mee. Maar wat we daarbij vaak vergeten is iets wat daar naar mijn idee aan vooraf hoort te gaan! Prioriteit nummer 1 als het gaat om je gezond en lekker in je vel te voelen. En dat is écht van jezelf houden, oké zijn met jezelf, jezelf voldoende me-time gunnen en daar je ruimte voor durven innemen die voor jou nodig is.
 
Klinkt misschien egoïstisch, maar is naar mijn idee wat iedereen meer zou moeten doen. Want vanuit liefde voor jezelf, kun je een ander ook meer geven! Altijd onder druk staan, betekent niet 100% jezelf zijn zoals je graag zou willen zijn. Betekent minder openstaan voor een ander zijn verhaal en een korter lontje. Betekent meer met jezelf bezig te zijn om alle ballen hoog te houden. Betekent minder aandacht voor de ander én jezelf wegcijferen.

Met als resultaat een weggestopte ontevredenheid, die we maar zelden aan de oppervlakte laten zien, omdat we allemaal het perfecte plaatje willen uitstralen naar de buitenwereld. 

Als je het zo bekijkt, is het dan wel zo egoïstisch om aan jezelf te denken?

Of schept het  juist ruimte, om er meer voor een ander te zijn, vanuit liefde en oprechtheid? Hoe vaak snauw je niet naar een ander als het jou even teveel wordt? Hoe vaak jagen we van hot naar her, omdat we altijd maar druk zijn? Hoe vaak voel je niet dat je graag wat voor jezelf zou doen, maar ga je toch maar weer door omdat er nog zoveel te doen is?

Laten we dit jaar eens aandacht schenken aan onszelf, door onderstaande vragen voor jezelf op papier te zetten..
- Wat heb jij nodig om de allerbeste versie van jezelf te kunnen zijn, zonder enige beperkingen?
- Waar wil je staan als je volgend jaar rond de decembermaand weer terugblikt?
- Wat heb je daarvoor nodig en misschien wel, wie of wat kan je daarbij helpen?
- En tot slot, welke acties kun en ga jij ondernemen om dit waar te maken?

Schrijf desnoods een brief aan jezelf, die je op elk moment (dat je het weer voelt afzwakken) er weer bij kunt nemen.

Hang het op een prikbord, zodat je er regelmatig naar kijkt!

Want geloof me, je zult zien dat als je elke dag aandacht schenkt aan jezelf, dit op iedereen in je omgeving zijn vruchten gaat afwerpen. In positieve zin.

Omdat jij je focust op jezelf, de ruimte inneemt die jij nodig hebt, gaat de wereld voor je open!

Trust me.

Gezonde groet, Robin

P.S. Maak het symbolisch en geef jezelf een gezonde dosis liefde cadeau met een ‘december-to-remember-box’ vol handgemaakte gezonde snuisterijen. Ook cadeau te geven aan iemand die meer aan zichzelf mag denken. Bekijk de mogelijkheden hier.  

Wil je graag meer informatie over Robin Seuren en haar praktijk Van Natura? Neem dan eens een kijkje op haar website www.van-natura.nl.   

Foto Robin Seuren

Tags
Wellicht interessant