img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-12-2020 15:25

Plaatsing stuurhut als markant uitkijkpunt over binnenvaarthaven Maasbracht

Maasbracht - 12 december 2020 - Het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht is sinds vandaag een bijzonder en uniek uitkijkpunt rijker. Met een grote kraan werd vanmiddag een stuurhut recht tegenover het museum geplaatst. De stuurhut - ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers - krijgt een educatieve functie en gaat deel uitmaken van de museumcollectie. Het markante uitkijkpunt geeft een prachtig uitzicht over de binnenvaarthaven in Maasbracht.

Rolstoelvriendelijk

De stuurhut is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn aparte openingen op rolstoelhoogte gemaakt waardoor het uitzicht behouden blijft. Ook ligt het in de planning om straks, als er nieuwe financiële middelen beschikbaar zijn, vanuit de stuurhut met een rolstoellift de Maasoever te bereiken. Zo kan straks door iedereen de aanlegsteiger bereikt worden voor het bezichtigen van historische vaartuigen.

De volgende stappen

De komende maanden worden de ramen geplaatst en wordt de kajuit van een binneninterieur voorzien. In het voorjaar moet het een nieuwe toeristische trekpleister worden. Er wordt nog een raderinstallatie geplaatst in de nabijheid van de kajuit. Die staat symbool voor het eindpunt van het kanaal. De andere raderpost staat in Limmel en markeert het begin van het kanaal.

Foto's Pieter Cornelissen

Wellicht interessant