img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-12-2020 01:49

Veiliger inloggen met ID-kaart via DigiD-app vanaf 2021

15 december 2020 - Vanaf maandag 4 januari 2021 wordt de Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) uitgegeven met een inlogfunctie. Dit betekent dat je straks kunt inloggen met jouw ID-kaart via de DigiD-app. Door op deze manier in te loggen, kun je gegevens inzien of wijzigen die extra gevoelig zijn, zoals medische gegevens. Dit kan alleen met een ID-kaart en niet met een paspoort of rijbewijs. 

img

Om deze gegevens goed te beschermen willen organisaties nog meer zekerheid dat de gegevens met de juiste persoon worden gedeeld. Inloggen met een ID-kaart met behulp van de DigiD-app geeft die extra zekerheid en zorgt voor maximale bescherming van jouw gegevens.

Geldt voor nieuwe ID-kaarten vanaf 4 januari 2021

De nieuwe identiteitskaart heeft een extra functie. Je kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds. Na het ophalen van jouw ID-kaart bij de gemeentebalie, ontvang je binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kun je deze inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op www.digid.nl.

Na het ophalen van de ID-kaart krijg je binnen enkele werkdagen een brief met een pincode. Daarmee kun je de ID-kaart activeren.

ID-kaart of paspoort?

Wanneer jouw reisdocument na 4 januari 2021 verloopt, kun je kiezen voor een ID-kaart of een paspoort. De verschillen tussen ID-kaart en paspoort zijn:
- ID-kaart alleen geldig binnen Europa, paspoort geldig wereldwijd;  
- paspoort is duurder dan ID-kaart;
- Inloggen in DigID-app kan alleen met ID-kaart, paspoort heeft deze inlogfunctie niet.

Meer informatie

Vanaf 4 januari is alle actuele informatie te vinden op www.digid.nl.

Afbeelding DeltaLimburg.nl
 

Tags
Wellicht interessant