img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-12-2020 10:32

Robin - Hoe pak ik de draad weer op na de feestdagen?

Roggel - 28 december 2020 - Oké! De kerstdagen zijn de deur uit! Hoe ga je nu verder? Wat is je plan? Misschien ben je wel heel tevreden en ben jij iemand die makkelijk zijn vaste routine terugpakt. Maar het kan ook zijn dat je na zo'n 'lossere dagen' weer moeite hebt om je draai te vinden. Tot welke categorie behoor jij? Wat het ook mag zijn, jij wilt vast ook in het nieuwe jaar lekker in de flow zitten of blijven. 

img

Een goede balans hebben tussen op zijn tijd genieten van iets extra’s en gezond blijven.  

Ik weet het niet, maar hoe cliché het ook is; na de kerstdagen heb ik extra de behoefte om lekker op mijn eigen eetstructuur te focussen. Je gaat vaak toch onbewust wat meer meedoen met de rest en ik merk dat altijd gelijk aan mijn lijf en energie en daar kan ik dan best chagrijnig van worden. 

Ik ga daarom ook nooit echt buiten mijn boekje met de feestdagen, omdat het mij niet waard is. Ik hou gewoon van mijn eigen structuur volgen, omdat ik een balans heb gevonden waar ik mij goed bij voel én waarmee ik gezond blijf.

Die rust gun ik jou ook! Hoe zorg je voor die balans?

Een paar eenvoudige tips:

1. Zorg voor 3 goede basismaaltijden per dag die jou goed vullen en bereid deze voor. Je hoeft dan niet meer in het moment ineens te bedenken wat je zou willen eten. Je kunt zelfs 2 dagen achter elkaar dezelfde ontbijt- lunch- of avondmaaltijd nemen als het je anders te ingewikkeld wordt. Maak het dus vooral makkelijk voor jezelf!
 
2. Zorg dat je voldoende goede boodschappen in huis hebt. Zo kun je altijd je maaltijd al voorbereid hebben en grijp je minder snel naar iets anders. Denk hierbij aan een soep, groenteomelet of wat voorgesneden groenten waar je makkelijk een maaltijd mee kunt bereiden. Ook een ei-wrap of een restje van het avondeten kan erg handig zijn (die kun je zelfs meenemen). Je kunt daar, als je het efficiënt doet, zelfs meerdere dagen van eten.
 
3. Denk van te voren na over wat je zou willen eten en plan dit in je 3 hoofdmaaltijden. Zo creëer je voor jezelf een voedingspatroon waar je naar uit kunt kijken en wat je daardoor ook makkelijk volhoudt. Het gaat namelijk om het creëren van gezonde gewoontes waar je naar uitkijkt en niet waar je tegenop ziet. Dat duurt soms even voor je een balans hebt gevonden die bij jou past. Laat je vooral niet afleiden door alles wat je leest of ziet bij anderen. 

Mijn tip: Focus volledig op jezelf door geen social media accounts van anderen te gaan vergelijken of je helemaal suf te zoeken op het internet. Volg je eigen intuïtie en maak een structuur waar je je aan houdt!
 
4. Kun jij je tussen de maaltijden door moeilijk beheersen? Zorg dan dat je alvast nadenkt over mogelijke tussendoortjes en deze ook in huis hebt. Denk daarbij vooral aan dingen die je makkelijk kunt pakken zoals een gekookt ei, olijven, komkommer, wortel, een stuk vers fruit, of zelfs een stukje pure chocolade met een paar walnoten. Ook een belegde rijstwafel is niets mis mee. Kies dan niet voor zoet, maar voor hartig beleg als je langer vol wilt zitten!
 
Zie je dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Ik heb nu namelijk alleen nog maar hele basic dingen benoemd, omdat ik jou wil laten inzien hoe makkelijk je het jezelf kunt maken. Als je maar zorgt voor die gezonde basis leefstijl, dan is er ruimte genoeg voor af en toe wat extra's en daarvoor hoef je helemaal geen extreme dingen te doen.
 
Wil jij daar graag wat hulp bij?
Iemand die samen met jou kijkt naar jouw voedingspatroon en jou kan adviseren over hoe je bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten kan oplossen met de juiste voeding? In januari ga ik weer enkele voedingschecks doen. Superveel zin om jou daarbij te helpen.
 
Informeer via robin@van-natura.nl of neems een kijkje op mijn website.  

Gezonde groet, Robin
 

Tags
Wellicht interessant