img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-1-2021 12:35

Wijziging afvalinzameling gemeente Roermond per 1 januari 2021

Roermond - 2 januari 2021 - De gemeente Roermond wil het huishoudelijk restafval tussen 2020 en 2025 verminderen. Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Per 1 januari verandert er het een en ander in de wijze waarop afval wordt ingezameld.  

img

Wijzigingen per 1 januari

Vanaf 1 januari 2021 wordt het restafval en GFT één keer in de twee weken gescheiden ingezameld. Het PMD-afval (huishoudelijke plastic- en metalen verpakkingen en drankkartons) wordt vaker ingezameld, namelijk één keer per week in plaats van één keer per twee weken. De inzameling van emmers van 25L en 40L die met name worden gebruikt in het centrum (wonen boven winkels) en in de gestapelde bouw verandert niet en blijft één keer per week. 

Van duobak naar 2 afvalbakken

Met ingang van 1 juli beschikt iedereen over 2 afvalbakken voor rest- en GFT-afval, de ene week wordt het restafval ingezameld en de andere week het GFT. Je kunt zelf een keuze maken welk formaat bak bij jou past, je kunt kiezen uit een 140 liter of 240 liter bak. Het PMD-afval wordt ongewijzigd wekelijks ingezameld. 

Samen veranderen

Veranderen van een gewoonte is altijd lastig. Door afval beter te scheiden, blijft er meer plek over in de duobak. De voordelen voor het milieu, onze gezondheid en de minder stijgende kosten zijn op termijn pas merkbaar. "Toch is het goed als we samen de schouders eronder zetten. Alleen samen kunnen we namelijk de afvalberg verminderen."

Meer informatie

In de afvalkalender kun je zien wanneer het afval in jouw straat wordt opgehaald. In 2021 bezoekt de gemeente Roermond jouw wijk en worden informatiepunten ingericht waar iedereen terecht kan voor vragen. Ook staan daar de verschillende soorten bakken, waaruit je kunt kiezen.

Meer informatie:

Stockfoto

Wellicht interessant