img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-1-2021 17:45

Reactie burgemeester Donders op de ongeregeldheden in Roermond

Roermond - 25 januari 2021 - Vanmiddag reageerde burgemeester Rianne Donders-de Leest van de gemeente Roermond op de rellen die gisteravond (zondag) o.a. op de Donderberg plaatsvonden. Een van de aangekondigde maatregelen is een noodbevel voor vanavond (maandag), waardoor de politie meer bevoegdheden krijgt. Een noodverordening van dezelfde strekking is in voorbereiding voor de gehele periode dat de avondklok van kracht is. 

Rellen zondagavond

In Roermond richtte een groep zich zondagavond op een winkelcentrum in de Donderberg. Winkelwagentjes werden door de straat gegooid en daarbij werden vernielingen aangericht aan winkels. De KMar werd vervolgens ter ondersteuning van de politie ingezet. 

Zie ook het politiebericht eerder vandaag over de ongeregeldheden in Limburg, inclusief een verklaring van de Waarnemend politiechef Limburg Inge Godthelp.

Noodverordening

Burgemeester Rianne Donders heeft mede naar aanleiding van de rellen zondagavond in de gemeente een noodbevel afgekondigd. Daarmee is de politie beter in staat om mogelijke rellen te voorkomen of sneller te kunnen beëindigen. Met het noodbevel is het bijvoorbeeld verboden om objecten bij je te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Ook verbiedt deze het dragen van gezichtsbedekkende kleding en zijn de boetes voor overtredingen fors hoger. Daarnaast heeft de burgemeester de hele gemeente aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie preventief mag fouilleren.

Het noodbevel geldt voor het gehele Roermondse grondgebied. In navolging van het noodbevel is ook een noodverordening van dezelfde strekking in voorbereiding, die naar verwachting geldig zal zijn zolang de avondklok van kracht is. Vooralsnog is dat tot en met 9 februari.

Video Pieter Cornelissen Wellicht interessant