img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-1-2021 18:16

Wim Kemp - CDA raadslid Roermond - nieuwe wethouder van gemeente Meerssen

Roermond/Meerssen - 29 januari 2021 - Medio januari werd de gemeente Meerssen onverwacht geconfronteerd met het ontslag van Rein Dupont wegens persoonlijke omstandigheden. De fracties Lokaal DNA, CDA, Kijk!!! en FOCUS zijn vervolgens gesprekken aangegaan met kandidaten die graag de ontstane vacature wilden innemen. Er zijn twee parttime wethouders aangesteld, waaronder het CDA-raadslid Wim Kemp uit Roermond.  

img

Het college van B&W van de Gemeente Meerssen is per 4 februari weer voltallig:

Wim Kemp (63 jaar, ongehuwd) is woonachtig in Roermond en heeft ruime ervaring in het werken voor de gemeentelijke overheid in verschillende functies.
De gemeente Meerssen is voor Wim niet geheel vreemd. Van 1991 tot mei 2004 was hij werkzaam als Projectleider/Planologisch-juridisch medewerker bij de gemeente en belast met diverse woningbouw- en andere projecten.

Van 2004 tot 2014 is Wim wethouder geweest van de gemeente Roermond. Zijn takenpakket lag op het vlak van het sociaal domein, cultuur, onderwijs en wijkontwikkeling. In deze functie was hij onder meer voorzitter van de arbeidsmarktregio Midden-Limburg en DB-lid van de sociale werkvoorziening. In zijn wethouders periode zijn verschillende nieuwbouwprojecten onderwijs gerealiseerd en is het Wijkontwikkelingsproject Donderberg vastgesteld.
 
Momenteel is Wim Kemp raadslid van de gemeente Roermond, met de aandachtsgebieden Bestuur & Middelen en Ruimte. Daarnaast vervult Wim diverse bestuursfuncties en adviesfuncties in maatschappelijke en culturele organisaties en het verenigingsleven in Roermond. Wim is bijzonder verheugd opnieuw werkzaam te mogen zijn voor de gemeente Meerssen, waar hij fijne herinneringen aan heeft.

De tweede parttime wethouder is bestuurskundige Peter Hovens (61 jaar), ook woonachtig in Roermond. 

Foto gemeente Meerssen

 

Wellicht interessant