img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-2-2021 10:31

Verstoorde afvalinzameling in gemeente Roermond vanwege winterweer

Roermond - 9 februari 2021 - Er zijn door de weersomstandigheden veel problemen met de afvalinzameling in de gemeente Roermond. In Swalmen is gisteren helemaal geen afval opgehaald. Dit gebeurt op een andere dag alsnog. Hieronder het bericht dat de gemeenteraadsleden maandagavond laat hebben ontvangen, met daarin meer informatie over hoe de afvalinzameling de komende dagen zal plaatsvinden:

img

"Door de weersomstandigheden is de afval inzameling in Roermond op maandag 8 februari komen te vervallen in het gebied Swalmen. Dit geldt voor de stromen rest/gft en PMD. De inzamelroute van maandag 8 februari wordt voor de afvalstromen rest en GFT ingehaald op vrijdag 12 februari, dit geldt voor het gebied Swalmen. Het PMD in Swalmen wordt ingezameld op zaterdag 13 februari. Deze datum geldt ook als inhaaldag voor de carnavalsmaandag voor het PMD. Maandag 15 februari vindt in Roermond geen afvalinzameling plaats in verband met carnaval. 

De inzameling gft en rest van dinsdag 9 februari in de wijken het Vrijveld, Roermondse Veld en Kapel-Muggenbroek zal niet door gaan. Het PMD wordt niet ingezameld in het Vrijveld, Roermondse Veld, Kapel-Muggenbroek, Binnenstad, Roerzicht en de Maastrichterweg. De mogelijkheden om het huisvuil in te zamelen worden per dag bekeken en is afhankelijk van de weerstomstandigheden (eventuele gladheid op de weg en sneeuwval). Inwoners ontvangen hierover bericht via de afvalwijzer, de gemeentelijke website en sociale media.

Ophalen huis aan huis textiel

Ook de huis-aan-huis inzamelroute textiel door Kringloopwinkel Het Goed van 9 februari zal niet doorgaan. Inwoners wordt verzocht om textiel te bewaren en na 10 februari aan te bieden in een van de daarvoor bestemde textielcontainers of dit langs te brengen bij Kringloopwinkel Het Goed.

Openingstijden het milieupark

Het milieupark aan de Mijnheerkensweg is gesloten op dinsdag 9 februari omdat sneeuw en ijs de toegankelijkheid van het milieupark niet mogelijk maakt. Op dinsdag 9 februari wordt bezien of een eventuele sluiting op 10 februari nog aan de orde is na het vrijmaken van het park. Hierover zullen inwoners een bericht ontvangen via de website en sociale media."
 
Volg de afvalwijzer, de gemeentelijke website en social media!

Wellicht interessant