img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2021 19:45

Terugkijken- Petra Stienen ontmoet schrijfster Susan Smit

Roermond - 7 maart 2021 - Op zondagmiddag 7 maart vierde de Bibliotheek Bibliorura 'Het voorwoord van de Boekenweek 2021' met een bezoek van schrijfster Susan Smit. Zij werd vanuit de bibliotheek geïnterviewd door de Roermondse auteur en politica Petra Stienen. Het interview was in samenwerking met DeltaLimburg.nl gratis te volgen via een livestream en tevens konden kijkers via een live-chat vragen stellen. Interview gemist of (terug)kijken? Dat kan via www.deltalimburg.nl/live.

Het interview handelde onder andere over Smits nieuwe roman, De heks van Limbricht, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de Limburgse geschiedenis.  

Susan Smit

Schrijfster en columnist Susan Smit (1974) studeerde af in Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 werd ze bekend met het boek Heks: een magische reis door de westerse spiritualiteit. In 2005 maakte ze haar romandebuut met Elena’s vlucht, in 2010 gevolgd door de historische roman Vloed. Erna volgden bestsellers als Gisèle (2013) en Tropenbruid (2020). Daarnaast schreef Smit diverse, deels autobiografische, boeken over met name spiritualiteit en liefde. Voor Happinez schrijft ze columns over haar werk en leven.
 
In mei 2021 verschijnt Smits volgende boek: De heks van Limbricht. Dit is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 17e-eeuwse Entgen Luyten, het laatste slachtoffer van een heksenproces in wat nu Nederland is. Luyten had een grote kennis van de natuur, die ze vaak aanwendde om haar dorpsgenoten te helpen. Door een paar ongelukkige voorvallen werd ze echter van hekserij beschuldigd. Ze werd in een kerker in Kasteel Limbricht gestopt en overleed in 1674. De processtukken rondom Luytens vervolging heeft Smit gebruikt als bronnen voor haar boek.

Boekenweek 2021

Vanwege de coronamaatregelen is de Boekenweek 2021 verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart vinden echter diverse schrijversactiviteiten plaats onder de naam 'Het voorwoord van de Boekenweek', zo ook dit interview. 

Foto: Leon van Lier
 

Wellicht interessant