img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-3-2021 11:35

Terugkijken slotmanifestatie project Nooit te Oud?! gemeente Roermond

Roermond - 13 maart 2021 - Op donderdag 11 maart organiseerde Nooit te Oud?! een online event voor alle 55-plussers in de gemeente Roermond, die het einde vormde van het project Nooit te Oud?! Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden en waar mensen vanaf 55 jaar volop kansen hebben om mee te doen op cultureel gebied. Het programma was via een livestream te volgen. Gemist of terugkijken? Dat kan via deze link.  

img

Vanaf 14.00 uur kon iedereen via een livestream kijken naar de lezing ‘Zin in het leven’ door Gerard Benthem (voorzitter Raad van Ouderen Roermond & voormalig huisarts). De lezing werd gevolgd door een online talkshow over prettig ouder worden in de gemeente Roermond onder leiding van de in Roermond geboren Petra Stienen (schrijfster, strategisch adviseur, coach, politicus en oud-diplomaat), en afgewisseld met muziek.

Talkshow met Petra Stienen

Onderwerpen die tijdens de talkshow aan bod kwamen waren: zingeving, cultuur als zingeving, jongeren; de ouderen van de toekomst en culturele activiteiten voor ouderen in de wijk.

Gasten aan tafel waren onder meer oud-stadsdichter Hans van Bergen, wethouders Marianne Smitsmans-Burhenne en Ferdinand Pleyte en bekende Roermondenaren zoals Frans Janssen, Brohlin Coumans, Wim Suylen en Tulay Arslan. Ook schoven een docent en een cursist van de cursussen van Nooit te Oud?! aan en konden de kijkers thuis vragen stellen aan de gasten.

Zangeres Marjolein Heijltjes zorgde voor de muzikale bijdrage aan de talkshow.

Over het project Nooit te Oud?! 

Roermond wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn, waar ruimte is om op een prettige manier oud te worden en waar mensen vanaf 55 jaar volop kansen hebben om mee te doen op cultureel gebied. Daarom is in 2018 door Koninklijke Harmonie van Roermond, ECI cultuurfabriek, Welzijnsorganisatie Wel.kom en de gemeente Roermond het project Nooit te Oud?! opgestart in het kader van Age Friendly Cultural Cities. Binnen dit overkoepelende culturele project zijn in 2019, 2020 en door corona ook begin 2021 verschillende activiteiten opgestart, waar iedereen van 55 en ouder woonachtig in de gemeente Roermond actief met kunst en cultuur aan de slag kon gaan. Gezien het succes van Nooit te Oud?! bekijken de betrokken organisaties samen hoe de activiteiten van Nooit te Oud?! en bredere actieve cultuurparticipatie voor ouderen in de gemeente Roermond structureel ingebed kunnen worden. Nooit te Oud?! wordt financieel ondersteund door Fonds voor Cultuurparticipatie, provincie Limburg, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Sluyterman- Van Loo Ouderenprojecten.

 

Tags
Wellicht interessant