img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-3-2021 11:48

LZR houdt 'World Kidney Year' met lancering nieuwe app

Roermond - 11 maart 2021 - Vandaag is het World Kidney Day. Maar in het Laurentius Ziekenhuis denkt men 'Waarom slechts één dag in het jaar extra aandacht besteden aan en activiteiten houden voor mensen met een nierziekte?' Zij maken er daarom een World Kidney Year van, niet alleen voor de nierpatiënten die op dit moment in het LZR liggen, maar voor heel Nederland. Dat doen ze met behulp van een nieuwe app, die medio april wordt gelanceerd.

img

Met behulp van een nieuwe app, die half april gelanceerd wordt, wordt iedereen gestimuleerd om meer te bewegen. Momenteel wordt er in samenwerking met de Nierstichting, Laurentius Ziekenhuis, De Zorggroep, ilionx, Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences hard gewerkt aan de realisatie van dit beweegprogramma voor de iCaptur App. Zodat (toekomstige) dialysepatiënten op een laagdrempelige ondersteund worden om in hun eigen vertrouwde omgeving in beweging te komen. Het hele jaar door!

Foto: LZR (de foto is genomen vóór de coronamaatregelen. Vlnr: Anke van Cruchten, Charles André, Paul van der Laar, Hub Bruls, Marieke Emmen, Ruud Bongers en Jan van Cruchten) 

Tags
Wellicht interessant