img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-3-2021 12:30

Poëziecursus Poëzie met Meity

Roermond - 15 maart 2021 - Op 28 maart start bij de Bibliotheek Bibliorura de poëziecursus Poëzie met Meity. In zes bijeenkomsten gaan cursisten zich onder begeleiding van dichteres Meity Völke verdiepen in het lezen en schrijven van poëzie. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en vindt plaats in de Bibliotheek Bibliorura op zondagmiddagen in de periode maart - juli 2021. Online in maart en daarna indien mogelijk fysiek, mits de coronamaatregelen het toelaten.

img

Meity neemt de cursisten mee door de geschiedenis van de poëzie, van 1880 tot nu, en bespreekt het werk van de grote dichters die op die tijdlijn bepalend waren voor het literaire klimaat. Waarom blijft hun werk staan als een huis? Wat maakte hen zo uitzonderlijk goed in hun vak? Meity laat zien welke stijlprincipes door de tijd heen populair waren. Ook gaan de cursisten zelf gedichten schrijven. Ze oefenen met stijlprincipes en technieken en leren dat poëzie een ambacht is dat ook als zodanig uitgeoefend kan worden.

Over de docente

Meity Völke (1980) woont in Roermond en schrijft en vertaalt gedichten. Zij studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de universiteit van Nijmegen, stond een tijd voor de klas als docent Nederlands en studeerde daarna Poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. In haar afstudeerjaar (2019) won zij de Turing Gedichtenwedstrijd waarna een contract bij een gerenommeerde uitgeverij niet lang op zich liet wachten. In januari 2020 verscheen haar debuutbundel Aan het licht bij uitgeverij de Arbeiderspers. Onlangs verscheen, in een andere discipline, haar tweede debuut: voor de grote biografie van dichteres Sylvia Plath (Rode komeet) vertaalde Meity 350 regels nog niet eerder vertaalde poëzie. Momenteel schrijft zij, naast artikelen voor literaire tijdschriften en ander werk in opdracht, aan een tweede bundel. 

Praktische informatie 

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en vindt plaats in de Bibliotheek Bibliorura op zondagmiddag 28 maart, 18 april, 9 mei, 30 mei, 20 juni en 11 juli 2021 van 13.30 tot 15.30 uur.

De eerste bijeenkomst vindt online plaats, de overige bijeenkomsten zijn in de bibliotheek, mits de coronamaatregelen het toelaten.

De cursus start bij minimaal 6 aanmeldingen. Kosten voor deelname bedragen €90,00 voor leden van de Bibliotheek Bibliorura en €110,00 voor niet-leden.

Aanmelden kan via de website van Bibliorura.

Tags
Wellicht interessant