img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-3-2021 17:49

PaasChallenge in de stad van The Passion 2021

Roermond - 18 maart 2021 - Op 1 april wordt live vanuit Roermond ‘The Passion 2021’ uitgezonden. Tijdens dit muzikale paasevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus wordt met eigentijdse muziek het eeuwenoude verhaal opnieuw verteld. Maar er is meer! De gezamenlijke kerken van Roermond nodigen iedereen uit voor de PaasChallenge 2021! Een coronaproofwandeltocht met opdrachten langs 9 locaties in de binnenstad van Roermond.

img

De wandeling start bij de Ursulakapel, waar één van de kruisen uit The Passion ligt. Je komt bij de Munsterkerk (de kerk van The Passion 2021) en de tocht eindigt bij de Minderbroederskerk waar een tweede kruis uit The Passion ligt.

De kerken zijn woensdag tot en met zaterdag open om een kaarsje te branden, stil te worden bij het kruis, muziek te luisteren of moment van stil gebed of gesprek.

#ikbenervoorjou

De afzonderlijke kerken organiseren ieder een eigen programma met muziek, meditatieve momenten en creatieve invulling bij het kruis. Openstelling zal mede afhankelijk van de corona-maatregelen zijn.

Wat is de PaasChallenge?

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Welkom bij de PaasChallenge 2021!

Praktische info

Voor wie - voor iedereen vanaf ongeveer 4 jaar. De challenge is voor 8+ leeftijd. Maar voor de jongere kinderen zijn aangepaste opdrachten.

Wanneer - 31 maart t/m 3 april 2021

Startlocatie - Ursulakapel, Voogdijstraat 24, Roermond

Eindlocatie - Minderbroederskerk, Minderbroederssingel 15G, Roermond

Starttijden - Tussen 15:00 uur en 19:00 uur, zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur

Reserveren en meer info via de website pg-roermond.nl

Foto gezamenlijke kerken
 
 

Wellicht interessant