img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-6-2021 10:25

Informatiebijeenkomst RoerOm Energie - project collectieve Zonnedaken Roermond

Roermond - 10 juni 2021 - Op dinsdagavond 22 juni organiseert Coöperatie RoerOm Energie opnieuw een (online) informatiebijeenkomst over het project collectieve Zonnedaken in Roermond. RoerOm Energie wil inwoners van Roermond helpen met energiebesparing en samen betaalbare duurzame energie te realiseren. Onlangs stelde gemeente Roermond aan RoerOm Energie daken beschikbaar van gemeentelijke panden om collectieve zonnedaken te realiseren; een zogenaamd “postcoderoosproject nieuwe stijl”.

img

Al 42 huishoudens uit Roermond vulden na afloop van eerdere bijeenkomsten een belangstellingsformulier in om te gaan deelnemen aan het project.RoerOm Energie streeft naar tenminste 65 deelnemende huishoudens en is dus goed op weg.

Aantrekkelijk rendement

In 2021 biedt de Rijksoverheid speciaal voor leden van energiecoöperaties een vernieuwde subsidieregeling voor postcoderoosprojecten. Een postcoderoosproject is vooral interessant voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben om zonnepanelen op te leggen of in een huurhuis wonen, maar toch graag duurzame zonne-energie willen opwekken. Maar ook inwoners die zelf al zonnepanelen op hun dak hebben liggen of gewoon willen investeren in lokaal opgewekte duurzame energie, kunnen deelnemen.

Als deelnemer investeer je in één of meer participaties die zijn gekoppeld aan de gelegde zonnepanelen. Deze participaties leveren over de looptijd een behoorlijk rendement op.  Als je gaat verhuizen blijf je eigenaar van de participaties. Dat maakt deze nieuwe postcoderoosregeling nog interessanter om mee te doen. Deelnemers dragen bij aan het opwekken van duurzame energie en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de energietransitie. 

Gemeentelijke daken

De gemeente Roermond stelt voor het realiseren van een “postcoderoosproject nieuwe stijl” aan RoerOm Energie dakoppervlak ter beschikking van twee gemeentelijke panden in Herten en nog een dak van een pand nabij het centrum, aan de Slachthuisstraat. Dit project gaat van start onder de naam ‘Zonneroos RoerOm Energie 2021’. Met het realiseren van dit postcoderoos-project komt lokaal opgewekte, duurzame energie voor meer inwoners van Roermond binnen bereik. 

Aanmelden en/of meer informatie

Wilt u meer weten over RoerOm Energie of over het postcoderoosproject “Zonneroos RoerOm Energie”? Bezoek de website RoerOmEnergie.nl en meld u aan voor de (online) informatiebijeenkomst op 22 juni 2021, aanvang 19.30 uur, via info@Roeromenergie.nl.

Mocht u verhinderd zijn op 22 juni, geen nood. Meld u aan en ontvang na 22 juni per mail een link om de bijeenkomst te kunnen terugkijken. Ook houden we u dan op de hoogte van toekomstige informatiebijeenkomsten over dit project.

Foto: RoerOm Energie 

100621/HvL

Wellicht interessant