img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-4-2021 13:10

Indrukwekkende uitvoering van The Passion in Roermond

Roermond - 2 april 2021 - Donderdagavond - Witte Donderdag - vond in Roermond een indrukwekkende uitvoering van The Passion plaats. Vanwege de coronamaatregelen was bij de uitvoering over het lijden en sterven van Christus geen publiek aanwezig. Hierdoor werd het een sereen, maar indrukwekkend programma waaraan ook mensen uit onze eigen regio meededen, zoals de leden van het Passionkoor en de Kruisdragers. De uitzending werd door zo’n 2,6 miljoen mensen bekeken.  

Zij zagen hoe het verhaal over het lijden, sterven en opstanding van Jezus aan de hand van eigentijdse muziek werd uitgebeeld. Hiervoor waren opnames gemaakt op diverse locaties in Roermond

Het was een bijzondere gewaarwording; een imposante Passion-editie zonder publiek. De straten waren leeg en rondom het podium in het centrum van Roermond stonden er dit jaar geen duizenden mensen de castleden toe te juichen.

Directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV: “Ondanks dat we dit jaar geen bezoekers konden uitnodigen, is het fantastisch om te merken dat Nederland nog steeds behoefte heeft aan dit eeuwenoude verhaal over de laatste uren van Jezus,” zegt  “Een verhaal dat kijkers zeker in deze barre tijden hoop en kracht geeft. Ik ben blij dat we mensen met elkaar hebben kunnen verbinden en dat duizenden mensen ons hebben laten weten dat ze er voor elkaar willen zijn.”

Eerder op de avond had bisschop Harrie Smeets van Roermond de dragers van het grote witte kruis toegesproken en op weg gezonden. De bisschop vergeleek hen met Sint-Christoffel, de patroonheilige van Roermond, die Christus droeg. De bisschop noemde de kruisdragers moderne Chistusdragers en Christoffels van de 21e eeuw.

Ook directeur Jurjen de Groot van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk kijkt tevreden terug op  The Passion. "De gebeurtenissen van afgelopen weken laten zien dat dit Bijbelse verhaal over lijden, sterven en opstaan van Jezus steeds weer opnieuw verteld moet worden. Omdat dit spiegelverhaal toont dat er ook een andere weg is van liefde en opoffering, en ons uitdaagt om het goede te doen voor anderen."

Zaterdagavond 3 april wordt The Passion herhaald om 22.00 uur op NPO3.

Avondfoto Nathan Reinds (via Bisdom Roermond) / overige foto's Rianne Seuren (Passionkoor voor de LIVE uitzending)

Wellicht interessant