img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-4-2021 09:35

Ontdek het witte goud in Noord- en Midden-Limburg

Midden- en Noord-Limburg - 3 april 2021 - Het aspergeseizoen is weer in aantocht. Op diverse plaatsen in Noord- en Midden-Limburg worden de asperges op dit moment zelfs al gestoken. De asperge is een bijzonder streekproduct, waar Limburg terecht trots op is. Deze bijzondere groente wordt niet voor niets 'Koningin der Groente', 'het Witte Goud' en 'Parel van het Land' genoemd. Hou je van asperges? Limburg Marketing heeft een aantal mooie aspergefietstochten samengesteld.

img

Asperge fietsroutes en arrangementen

De routes gaan door het buitengebied, langs aspergevelden en door gezellige dorpen. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om bij een boerderijwinkeltje alvast wat heerlijke verse asperges te kopen. Maar ook verschillende horecagelegenheden langs de routes bieden de lekkerste (asperge) take-away gerechten.

Niet alleen in het seizoen, maar ook daarbuiten zijn deze routes absoluut de moeite waard om te fietsen: 

Asperges fietsroute Venray

De 37 km lange fietsroute voert langs de aspergevelden en fruittelers van Venray. Deze fietsroute Asperges en vers Fruit is het hele jaar door aantrekkelijk, maar tijdens het aspergeseizoen is hij heel bijzonder. Op deze route passeer je verschillende aspergevelden en boomgaarden/boerderijen waar je het witte goud vers van de grond kunt kopen.

Aspergeroute Peel en Maas

Fiets langs aspergevelden, boerderijen en horecagelegenheden om de koningin onder de groente, de asperge, beter te leren kennen. Startpunt van de Aspergeroute Peel en Maas is knooppunt 25 in Helden. Ook het Kerkeböske, Steekmuseum Peel en Maas en Aspergedorp Grubbenvorst liggen op de route. Fiets, kijk en vooral; proef! Lengte van de route is 34 km.

Aspergetocht Roermond en de Meinweg

Deze knooppunten fietsroute Aspergetocht Roermond en de Meinweg laat je al het moois van Midden-Limburg zien. Je rijdt door een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Je  passeert  Nationaal Park de Meinweg, en fietst via  rivier de Roer naar Sint Odiliënberg met haar eeuwenoude basiliek. Deze route is het hele jaar erg mooi, maar extra interessant in voorjaar vanwege de aspergevelden. Lengte: 47,1 km. Puur genieten! 

Asperge fietstocht Leudal

Lengte: 48 km. De fietstocht Aspergeroute Leudal brengt je langs de bekende 'Asperges te koop' borden, verkooppunten en aspergevelden. Breng zeker een bezoek aan Aspergeboerderij Oppe Haes, Eind 4, die je na +/- 250 meter passeert na knooppunt 49 op de Sint Elisabethdreef. Ook buiten het aspergeseizoen kan deze route prima gefietst worden, dankzij een afwisseling van open landschap, langs water (kanaal) en bossen.

Asperge fietstocht Stramproy-Leudal

Lengte: 41 Km. In het voorjaar kun je langs de fietsroute  Stramproy-Leudal genieten van mooie aspergevelden.Deze route start op het Krekelbergplein te Neeritter richting knooppunt 25,Bosstraat, en gaat richting natuurgebied Heioord. Geniet van de bosrijke omgeving, de akkervelden en de vele molens die je passeert. Onderweg passeer je verschillende horecagelegenheden waar je een pauze kunt in lassen.

Overnachten

Op de website Hart van Limburg zijn ook asperge arrangementen te vinden voor een weekendje weg of langer verblijf in Noord- en Midden-Limburg.

Foto Limburg Marketing

Wellicht interessant