img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-4-2021 11:20

Give for Good maakt voedselpakketten tijdens ramadan

6 april 2021 - De organisatie Give for Good stelt aan de hand van donaties voedselpakketten samen. Omdat de ramadan - de Islamitische vastenmaand - voor de deur staat (13 april - 12 mei), wil de organisatie deze periode goed benutten door haar steentje bij te dragen aan de samenleving. De voedselpakketten worden geleverd in Noord- en Midden-Limburg (Venlo, Roermond, Tegelen etc). De voedselpakketten worden vervolgens naar mensen gebracht die weinig te besteden hebben.

img

Er wordt geen onderscheid gemaakt in ras, geloof, politieke voorkeur etcetera. Iedereen kan in aanmerking komen voor het pakket.
 
De vrijwilligers van Give for Good merken dat de coronacrisis tot gevolg heeft dat meer mensen dan normaal in de problemen zitten en deze willen zij op deze wijze graag een helpende hand bieden. Naast een maand van bezinning is de ramadan een maand waarin extra aandacht geschonken wordt aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en samenhorigheid.

Gisteren maakte de organisatie bekend dat het doel van € 2.000 aan donaties reeds is bereikt (€ 2.035), een week voordat de ramadan begint. Hierdoor kunnen nóg meer mensen worden geholpen.

"Vol vreugde willen wij bekend maken dat we zojuist ons doel hebben behaald Alhamdulilah. Heel veel dank aan alle donateurs en aan iedereen die onze oproep heeft verspreid. Moge Allah subhanahuwa ta3ala een ieder die een bijdrage heeft geleverd op welke wijze dan ook hier rijkelijk voor belonen."

Samenwerking met Tigers Roermond 

Ook dit jaar werkt Give fot Good samen met Tigers Roermond. Tigers Roermond verzorgt dit jaar opnieuw iftarmaaltijden. Give for Good zullen diegenen die het nodig hebben voorzien van boodschappenpakketten. Tigers Roermond zal een deel van deze voedselpakketten bezorgen in de regio Roermond. 

Over de ramadan

Naar het voorbeeld van de profeet Mohammed hanteren moslims in deze maand een voorgeschreven vasten gedurende de dag. Tijdens de ramadan vindt elke dag na zonsondergang de iftar plaats, de maaltijd die het vasten tijdelijk onderbreekt. De ramadan wordt onder normale omstandigheden door moslims samen beleefd. Zo wordt de iftar, de dagelijkse maaltijd na zonsondergang, gedeeld met buren en vrienden. Maar dat is dit jaar natuurlijk niet mogelijk, net als het samen bidden in moskeeën. Deze zijn gesloten vanwege de coronacrisis.  

Foto's Give for Good
 

Tags
Wellicht interessant