img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-4-2021 04:25

Kelderbrand appartementencomplex in Roermond

Roermond - 7 april 2021 - Vanmiddag om 14.23 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een kelder van een appartementencomplex aan de Berlagelaan te Roermond. Eenmaal ter plaatse bleek er brand te zijn in een kelderbox, die gebruikt wordt voor de stalling van fietsen. De brand was snel geblust. De rookschade is beperkt gebleven tot de kelder met hierin diverse kelderboxen. Hierbij is niemand gewond geraakt.

img

Omdat onduidelijk was hoe groot de brand was, heeft de brandweer een melding middelbrand gemaakt. De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in een muurventilator, die nadat deze is gaan branden, op de grond in de kelderbox is gevallen. Omdat er zich geen brandbare stoffen nabij de brandende ventilator bevonden, heeft de brand zich niet verder kunnen uitbreiden. 

De brandweer heeft de brand snel geblust en vervolgens meteen hierna de kelder geventileerd, om zo te voorkomen dat de rook zich verder in het complex zou verspreiden. Hierdoor is de rookschade beperkt gebleven tot de kelder met hierin diverse kelderboxen. Door de kleine brand is ook de stroomvoorziening in de kelder uitgevallen.

De woningbouwvereniging en "Salvage", die namens de gezamelijke verzekeringsmaatschappijen de zaken waarneemt zijn ter plaatse gekomen, om de schade op te nemen en maatregelen te treffen voor de herstelwerkzaamheden.

Foto DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant