img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-11-2018 08:40

Laatste Sint Maartenviering op Munsterplein

Roermond - Donderdag 8 november wordt voor de laatste keer het feest van Sint Maarten gevierd op het Munsterplein in Roermond. De Stichting Folkloristische Kienjerfeeste organiseert voor de laatste keer het traditionele kinderfeest in de binnenstad, waaraan vorig jaar ruim 300 kinderen aan deelnamen. Hiermee komt er een einde aan een jarenlange traditie. De stichting krijgt de organisatie van de Sint Maartenviering financieel niet meer rond. 

De stichting krijgt een kleine subsidie van de gemeente Roermond, maar die dekt de kosten niet. De kosten zitten vooral in de huur van audioapparatuur, de traktatie voor de kinderen en een kleine vergoeding voor de verenigingen die vrijwilligers leveren. Overige manieren om geld voor het kinderfeest te regelen zijn niet gelukt.
Hanneke Hoofwijk, secretaris van de stichting, vindt het zeer spijtig dat er nu een einde komt aan een jarenlange kindertraditie. Ze houdt wel nog een slag om de arm. Als het komend jaar toch nog lukt om de financiën rond te krijgen, dan keert de Sint Maartenviering op het Munsterplein wellicht terug.

Tags
Wellicht interessant