img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-4-2021 10:03

Roermond City Swim 2021 viert eerste lustrum

Roermond - 17 april 2021 - Roermond City Swim viert dit jaar haar eerste lustrum. De vijfde editie van het sportieve evenement wordt gehouden op zaterdag 21 augustus. Net als bij de eerste 3 edities wordt weer voor de Roerkade gekozen als kloppend hart van het evenement. Het wordt een bevrijdend, feestelijk en sportief evenement voor zover de coronamaatregelen dit zullen toelaten. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via de website van Roermond City Swim. 

img

Roermond City Swim 2021 vindt plaats volgens het principe van een Fieldlab-organisatie. Hierdoor kunnen alle deelnemers en het aanwezige publiek op een unieke en volstrekt veilige manier genieten en deelnemen.

Vier afstanden

Het programma bestaat uit 4 afstanden: 500 meter, 1 km, 2 km en 20 km. Het evenement wordt op diverse TV-kanalen én via www.roermondcityswim.nl live uitgezonden. Ook wordt er nauw samengewerkt met het Goede Doel, die van hun kanalen berichten zullen delen en maken.

Het Goede Doel

Dit jaar halen de deelnemers geld op voor 'Een gezond ontbijt voor alle kids in Roermond en omgeving - "Brood"nodig'. Armoede binnen een gezin is zeer ernstig en dat daardoor kinderen niet kunnen ontbijten, is schrijnend. Zeker in deze tijd, waarin door de omstandigheden van het afgelopen jaar weer meer gezinnen in armoede leven. 

Léon op de Coul, voorzitter Stg. City Swim Roermond: "Daarom gaan we voor dit goede doel gelden binnenhalen, zodat we deze kinderen dagelijks kunnen voorzien van een ontbijt."

Hiermee kent Roermond City Swim ook dit jaar een nadrukkelijke emotionele, maatschappelijke en uiterst actuele dimensie.
 

Wellicht interessant