img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-4-2021 11:58

Nationale Museumweek - online Museumkids Escape Game, doe mee!

19 april 2021 - De Nationale Museumweek (19-25 april) is van start gegaan. Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de digitale Nationale Museumweek 2021. Op de website museum.nl vind je alle activiteiten, het Gouden Pronkstuk, de Museumweek met Splinter, het laatste nieuws én de allerleerste Museumkids Escape Game voor kinderen t/m 12 jaar! Doe vanaf vandaag mee met dit spannende digitale museum detectivespel en ontrafel het mysterie van de verdwenen pronkstukken. Er zijn leuke prijzen te winnen.  

img

Museumkids Escape Game

Speel het spannende museum detectivespel. Ontrafel het mysterie van de verdwenen pronkstukken. Help mascotte Tikkit mee om ze te vinden. Zeven dagen tijdens de Nationale Museumweek, met élke dag een nieuwe opdracht. Analyseer een politiedossier, bekijk videobeelden, bestudeer websites, los raadsels op, speur op social media en nog veel meer.

Leuk en leerzaam voor de hele familie.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen deze superleuke prijzen winnen: 

1e prijs: VIP dag in een museum met 5 vriendjes
2e prijs: Escape room Gevangenismuseum met 7 vriendjes
3e prijs: Escape route in Kasteel Doorwerth met je familie

Doe ook mee! 

Hoi inspecteur,

In de nacht van 18 april zijn 10 pronkstukken verdwenen. Voor jou ligt deze taak: ontrafel het mysterie. Help Tikkit mee om de kunstwerken terug te vinden. Vul het antwoord op een opdracht in achter deze URL: www.museum.nl/nl/museumweek/.... Elke dag staat op de nieuwe pagina om 9.00 uur je volgende opdracht klaar, inspecteur. Zeven dagen lang krijg je élke dag een nieuwe opdracht. Los het raadsel voor zondag 25 april op. We hebben de allerbeste speurder nodig, en dat ben jij.

Ik weet zeker dat we samen de pronkstukken terug kunnen vinden. Heel veel succes, inspecteur!

Groetjes, Tikkit 

Ga aan de slag

Tags
Wellicht interessant