img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-4-2021 01:04

Eerste Limburgse Field Lab Robotics geopend in Roermond

Roermond - 20 april 2021 - Afgelopen week is in Roermond het allereerste Limburgse Field Lab Robotics geopend. Hét onafhankelijke kenniscentrum waar bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden inspiratie opdoen, kennis en ervaring delen, medewerkers opleiden en samen innoveren op het gebied van industriële robotica. Daarin kunnen nog veel stappen worden gezet. DeltaLimburg.nl was erbij. 

Smart Industry staat voor verregaande digitalisering, het aan elkaar koppelen van producten, machines en mensen én de inzet van nieuwe productietechnologie. Dit biedt veel kansen voor bestaande en nieuwe bedrijven in de maakindustrie, logistiek, agribusiness en ook in de zorg. Bovendien bevordert het onze concurrentiepositie. Robotisering is een belangrijke component van Smart Industry. Daarin kunnen we nog veel stappen zetten. 

Het is de ambitie van Field Lab Robotics om daar een actieve bijdrage aan te leveren. Opgericht in 2017 als showroom door 2 MKB ondernemers heeft dit initiatief zich verder ontwikkeld tot het eerste Limburgse Field Lab. We maken deel uit van het landelijke Smart Industry netwerk.

Foto en reportage Pieter Cornelissen

Tags
Wellicht interessant