img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-4-2021 08:38

Langeafstandswandeling Rivierpark Maasvallei is 'Beste wandeling 2021 in Benelux'

Maasgouw - 23 april 2021 - De langeafstandswandeling Rivierpark Maasvallei is een grensoverschrijdende wandelroute (Nederland/België) met een lengte van 137 km en verbindt de 11 gemeenten - waaronder de gemeente Maasgouw - in het RivierPark Maasvallei. Op de virtuele fiets- en wandelbeurs heeft deze wandeling vandaag de prijs gewonnen voor 'Beste wandeling van het jaar 2021 in de Benelux'. 

img

 

Over de langeafstandswandeling

Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten werd de Lange afstandswandeling ontwikkeld. Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes.

Waar starten?

Je start de Lange afstandswandeling best aan een van de aangeduide startplaatsen. Op de website van Wandelen in Limburg vind je een gedetailleerd overzicht van de volledige route en van de startplaatsen. Hier kan je ook de route bekijken en downloaden voor gps.

Een onmisbaar instrument bij de voorbereiding van je tocht is de wandelkaart 'Lange afstandswandeling. 137 km grensoverschrijdend wandelplezier' (€ 6). 

Bewegwijzering

 
  • De Lange afstandswandeling is over de volledige lengte en in beide richtingen bewegwijzerd met zeshoekige, groene plaatjes met daarop het RivierPark Maasvallei logo (zie afbeelding hiernaast)
  • In natte periodes kunnen sommige gebieden niet toegankelijk zijn. Je volgt dan best de aangepaste signalisatie (zeshoekige, groene plaatjes met witte bovenrand)
  • Vanuit enkele startplaatsen (o.a. het Station Maastricht en Station Sittard) dien je eerst een korte aanlooproute te volgen die je naar het vaste traject van de Lange afstandswandeling brengt. Deze aanlooproutes worden aangeduid met een zeshoekig, wit plaatje met daarop het RivierPark Maasvallei logo.
  • De route inkorten is steeds mogelijk via de veerponten en bruggen over de Maas. Volg hiervoor de aangepaste signalisatie (zeshoekige, witte plaatjes met daarop 'inkorten')

Veel wandelplezier!

Wellicht interessant