img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-4-2021 09:39

Grote brand in monumentale boerderij Beegden

Beegden - 30 april 2021 - Rond 4.15 uur vrijdagochtend werd brand ontdekt in een leegstaande monumentale boerderij aan de Pannenhof 1 in Beegden. Het muren bleken onstabiel, zodat er alleen vanuit de buitenkant kon worden geblust. Op donderdag zijn jongeren gesignaleerd in de omgeving van het pand. De hulpdiensten gaan ervan uit dat niemand aanwezig was. Wanneer het pand niet meer instabiel is, kan pas naar binnen worden gegaan om een kijkje te nemen. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

img

De hulpdiensten rukte vannacht uit naar de Pannenhof 1, een monumentale boerderij.  De brand was te groot voor één blusvoertuig en kreeg assistentie van andere korpsen met nog twee blusvoertuigen, twee hoogwerkers en twee waterwagens die elk tienduizend liter water bij zich hebben. Vrij snel werd duidelijk dat diverse muren van gevels instabiel waren. De brand kon alleen vanuit de buitenkant geblust worden.

De rookontwikkeling die ontstond waaide steeds meer, door een draaiende windrichting, naar de kern van Beegden. De brandweer verrichtte op diverse plekken metingen die informatie gaven over de rook. Er werd een NL-alert uitgezonden voor de omgeving met het advies ramen en deuren te sluiten, binnen te blijven en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Donderdag zijn jongeren gesignaleerd in de omgeving van het pand. De hulpdiensten gaan ervan uit dat niemand aanwezig was. Wanneer het pand niet meer instabiel is, kan pas naar binnen worden gegaan om een kijkje te nemen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend er wordt wel nog onderzoek naar gedaan. Het nablussen zal nog enige uren duren, waarbij eventueel sloopwerkzaamheden zullen moeten gebeuren. Zover bekend is er geen asbest bij de brand betrokken. Het advies m.b.t. de rook werd rond 8.00 uur ingetrokken, omdat de rook alleen nog nabij de boerderij zich ontwikkelt.

Wellicht interessant