img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-5-2021 10:15

Hoofdrolspelers Muziektheater Cuypers tekenen officieel het contract

Roermond - 2 mei 2021 - Jeanine Dekkers, voorzitter van de stichting Muziektheaterstuk Cuypers verwelkomde op zaterdag 1 mei de hoofdrolspelers van Muziektheater Cuypers. Bij dit formele moment werden, in aanwezigheid van Norbert van Doorn, de secretaris van de stichting de contracten één voor één getekend. Natuurlijk werd er afgesloten met een toost.
 

img

Cast 

Wouter van der Horst zal straks de hoofdrol van Pierre Cuypers spelen. De rollen van de twee echtgenoten van Pierre Cuypers worden gespeeld door Maud Stroux en Marjolein Heijltjes

Almar van Wissen vertolkt de rol van de zoon, Joseph Cuypers en Geert Belgers kruipt in de huid van Joseph Albertingk-Thijm, een goede vriend en zwager van Cuypers. 

Joep Segers en Joris Jentjens spelen de rollen van zakenpartner Frans Stolzenberg en zijn zoon. Marie-Anne van der Woning zet de rol van de huishoudster van de familie neer en 

Fred Geerlings reflecteert op het leven als de Geis, het geweten van Cuypers.

Muziektheater Cuypers

In 2021 is het honderd jaar geleden dat de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers is overleden en dit jaar is in Roermond dan ook uitgeroepen tot Cuypersjaar. In het Muziektheater Cuypers staat niet alleen zijn werk en zijn karakter als perfectionistische architect centraal. Het gaat ook om de mens achter het werk en zijn rol als vader.   

Uitvoering 

Vanwege corona is de uitvoering van de productie uitgesteld naar 2022, om precies te zijn van 9 tot en met 14 maart 2022 in het Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. 

Foto Muziektheater Cuypers

Wellicht interessant