img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-5-2021 16:10

Fietsroute van de week - Fietsen langs de molens van Noord-Leudal

Haelen - 7 mei 2021 - Vanaf nu tot en met augustus zetten we weer elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in Midden-Limburg in het zonnetje. Komend weekend is het Nationale Molendag 2021 en daarom hebben we als eerste 'fietsroute van de week' gekozen voor een mooie fietstocht langs de molens in Noord-Leudal. De tocht is 41,6 km lang en start/eindigt bij het bezoekerscentrum Leudal in Haelen.  

img

Deze molentour van Hart van Limburg voert door het prachtige vlakke natuurrijke landschap van Leudal langs maar liefst 6 molens. De gemeente Leudal is rijk aan molens. Zowel windmolens als watermolens.

Naast molens laat deze route je ook de kernen Roggel-Nijken, Neer, Buggenum, Horn, Haelen en Nunhem zien.

De route start bij het bezoekercentrum Leudal in Haelen. De molens liggen niet direct aan de knooppuntenroute maar wel vlakbij.

Hier vind je de fietsroute.

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!" 

Foto Leon van Lier (Sint-Antoniusmolen in Heythuysen)

Wellicht interessant