img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-5-2021 01:25

Waar kun je het goedkoopst tanken?

10 mei 2021 - Wie de afgelopen dagen heeft getankt, kan het niet zijn ontgaan: de brandstofprijzen gaan door het dak en bereiken recordhoogtes. Dan is het natuurlijk wel fijn om te weten waar je op dit moment het voordeligst kunt tanken. Sinds kort kun je de brandstofprijzen in jouw omgeving checken in de ANWB Onderweg app of in de routeplanner op de ANWB website. De laagste prijzen per brandstofsoort worden in groen aangegeven. Dit gaat via oranje (gemiddelde prijs) naar rood (hoogste prijs).

img

In de app

In de Onderweg app vind je de kaart met brandstofprijzen van je voorkeursbrandstof wanneer je onderaan het scherm op ‘brandstof’ klikt. Wil je de prijs van een andere brandstofsoort zien, kies deze dan via de filterbutton linksboven in het scherm, links naast de button waarmee je oplaadpalen zoekt.

In de app vind je verder ook de actuele verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een routeplanner, parkeeradvies (tarieven en locaties), laadpalen en pech melden bij de Wegenwacht.

Op de website

Ook op de website van de ANWB vind je de brandstofprijzen. Rechts zie je de optie ‘tankstations’. Klik hier op en de kaart toont alle tankstations van Nederland. Vervolgens kies je de gewenste brandstofsoort. Zoom daarna in op jouw regio en je ziet in een oogopslag waar je in jouw omgeving het voordeligst tankt. 

Meer weten?

Op de website van de ANWB vind je veel informatie over tanken, brandstof en brandstofprijzen. Met onder andere tips over besparen op brandstof, de zoektocht naar de goedkoopste pomp en de kosten van elektrisch rijden. 

Stockfoto DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant