img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-5-2021 03:35

Sport- en beweegakkoord 'Leudal beweegt Leudal' - Initiatieven zijn welkom!

Leudal - 25 mei 2021 – Na de ondertekening van het sport- en beweegakkoord in september 2020 werd het kernteam geformeerd, een groep van betrokken supporters, waaronder Kim Hanssen (Hoera Kindercentra) en Rocco Blommers (basisschool St. Liduina & basisschool Harlekijn). Zij beheren het uitvoeringsbudget en maken daarbij van ambities werkelijkheid. Heb jij een initiatief? Initiatiefnemers kunnen zelf een aanvraag voor het uitvoeringsbudget indienen. De eerste initiatieven zijn al aangemeld.

img

Kim gelooft in het goede voorbeeld geven. “Daarom wilde ik deze kans aangrijpen om iets te betekenen op een nog grotere schaal. Met het kernteam jagen we speer- en actiepunten uit het sport- en beweegakkoord aan. We stellen prioriteiten én beheren het uitvoeringsbudget.” Organisaties, verenigingen of inwoners kunnen met het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een initiatief dat aansluit bij de actiepunten uit het sport- en beweegakkoord. Kim: “Met die initiatieven zorgen we ervoor dat de ambities uit het sport- en beweegakkoord worden uitgevoerd. Met het sport- en beweegakkoord hopen we de leefbaarheid in de dorpen, groot en klein, te vergroten en de vereenzaming tegen te gaan. De eerste initiatieven zijn al ingezonden.” 

Samenwerken, samen brengen én samen doen

Rocco hoopt op vernieuwende en duurzame ideeën. “Voor mij is samenwerken een hele wezenlijke. Verschillende organisaties en instellingen die samenwerken, samen brengen én samen doen. Dat zijn aspecten waar ik in het bijzonder op let. Ik hoop dat er mooie nieuwe initiatieven ontstaan die mensen, op andere manieren, gaan bewegen. Met name de inactieve mensen. Mijn droom is dat er duurzame samenwerkingen ontstaan. Daarin zit voor mij de kracht.” Kim vult hem aan: “Door samen te werken kun je op een groter vlak het verschil maken voor de gemeenschap en dat is waar we het voor doen.” 

Heb jij een initiatief?

Initiatiefnemers kunnen een aanvraag voor het uitvoeringsbudget indienen door het aanvraagformulier op de website Leudal Leeft zo compleet mogelijk in te vullen en te mailen naar info@leudalleeft.nl. Het kernteam controleert of het initiatief voldoet aan de voorwaarden én daarmee in aanmerking komt om een bijdrage voor het initiatief te ontvangen. Een ruime meerderheid van het kernteam moet hier positief over besluiten.

Meer informatie 

Meer weten over het sport- en beweegakkoord Leudal, het uitvoeringsbudget of de services? Neem een kijkje op de website Leudal Leeft of neem contact op met Renée Cuenen via renee@negen.nl.

Foto's Leudal Leeft

250521/HvL

Wellicht interessant