img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-2-2019 13:55

Nieuwe website Gemeentearchief Roermond

Roermond - Het Gemeentearchief Roermond bestaat al ruim 150 jaar en is één van de oudste gemeentearchieven van Nederland. Het historisch documentatiecentrum heeft een nieuwe website www.archiefroermond.nl, die informatie nog toegankelijker maakt. Bezoekers kunnen nu ook online starten met hun onderzoek. Het documentatiecentrum huist 3,8 kilometer aan archieven, een  historisch topografische collectie met kaarten, tekeningen, prenten, een bibliotheek met zo’n 15.000 titels en een omvangrijk kranten- en fotoarchief, allemaal met een relatie met de stad Roermond. 

img

Het Gemeentearchief Roermond beheert overheids- en particuliere archieven én een aantal collecties. Met overheidsarchieven worden het stads- en gemeentearchief van Roermond en de dorps- en gemeentearchieven van Swalmen, Herten en Maasniel bedoeld.

Sinds 2007 beheert het Gemeentearchief Roermond ook de oude archieven van de gemeente Leudal en sinds 2010 de oude archieven van de gemeente Roerdalen.

Het Gemeentearchief Roermond kan ook worden gebruikt voor genealogisch onderzoek. Dat kan online, maar ook in de studiezaal waar medewerkers aanwezig zijn om een helpende hand te bieden.  

Locatie studiezaal Gemeentearchief Roermond: Swalmerstraat 12 in Roermond

Openingstijden: maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur.  

Wellicht interessant