img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-6-2021 21:00

Interview Bibliorura met schrijver Michael Berg terugkijken

Roermond - 13 juni 2021 -  Op vrijdagavond 11 juni was thrillerschrijver Michael Berg te gast bij Bibliotheek Bibliorura in Roermond, waar hij werd geïnterviewd over zijn werk. Ook vertelde hij over zijn nieuwe boek De vermissing, dat in mei is uitgekomen. Het interview was te volgen via een livestream, wederom verzorgd door DeltaLimburg.nl. Gemist of nog eens terugkijken? Dat kan hier: 

Over Michael Berg

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Geboren in Heerlen, studeerde Nederlands in Amsterdam en was leerling/repetitor aan de Kleinkunstacademie. Na een korte carrière als zanger/muzikant werkte hij van 1982 tot 2004 voor de Publieke Omroep (RVU: interviewer, presentator, documentairemaker, NOS: zendercoordinator Radio 5 en L1: programmaleider radio.)

Hij schreef liedjes voor radio, tv, theater en talloze artiesten, componeerde een kindermusical, schreef tekst en muziek voor een internationale kindertelevisieserie en was als componist/producer betrokken bij diverse cd’s. Verder schreef hij radioteksten, columns, een radiosoap en hoorspelen voor de AVRO.

In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk om te gaan schrijven. Bij The House of Books verschenen de thrillers 'Twee zomers' (2008), 'Blind vertrouwen' (2009), 'Een echte vrouw' (2010), 'Hôtel du Lac' (2011), 'Nacht in Parijs' (2012), 'Heller' (2014), 'Het meisje op de weg' (2015), 'Broertje' (2017) en 'Ik zie je' (2019). Mei 2021 verschijnt Bergs 10e thriller 'De vermissing'.

Michael Berg schreef twee korte verhalen voor het Amerikaanse blad Ellery Queen Mystery Magazine, schreef mee aan de verhalenbundel 'Over de Grens' (die in Duitsland verscheen onder de titel 'Schmugglerpfade') en aan de verhalenbundels 'Kwade zaken' en 'Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer'. Tevens schreef hij het openingsverhaal voor de bundel 'Noir Amsterdam' die zowel in Nederland als in de VS verscheen.

Samen met Astrid Harrewijn schreef hij het toneelstuk 'Het kousenpaleis'.

Sinds 2017 woont Michael Berg weer in Nederland.

Meer informatie over de schrijver en zijn werk is te vinden op zijn website.

Registratie Leon van Lier/Pieter Cornelissen

130621/HvL

Wellicht interessant