img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-2-2019 09:30

Stg. Matchwinners Roermond kanshebber bij campagne 'Help Nederland vooruit'

Roermond - Voor de vierde keer organiseert ING Nederland de campagne 'Help Nederland vooruit', waarbij lokale initiatieven kans maken op een donatie van het ING Nederland fonds. In onze eigen regio is een van de kanshebbers Stichting Matchwinners uit Roermond. MatchWinners verzorgt sinds 2009 praktijkleerwerktrajecten in een beschermde leerwerkomgeving voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, met als doel doorstroming naar een betaalde baan. Op 9 maart 2019 wordt op het ING kantoor Roermond bekendgemaakt welk lokaal initiatief welk bedrag heeft gewonnen. De hoogte van dit bedrag varieert van € 5.000 tot € 1.000, afhankelijk van het aantal verworven stemmen. Iedereen die dit intiatief een warm hart toedraagt kan een stem uitbrengen. Dit kan nog tot 10 februari 2019 via www.helpnederlandvooruit.nl.

img

In mei 2009 is MatchWinners begonnen met het aanbieden van werkervarings- en praktijkopleidingsplaatsen in de horeca voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Hoewel de directe doelgroep van het project de jongeren zijn, worden ook andere doelgroepen betrokken. Het project is de afgelopen jaren opgezet binnen De Pastorie Facilitair & Gastvrijheid praktijkopleiding.

Door de realisatie van een Chocolaterie (najaar 2018) en een Bed & Breakfast met 7 kamers (voorjaar 2019) is een win-win situatie ontstaan door de combinatie van het MatchWinners project én Hospitality beroepsopleidingen. Dit biedt de MatchWinners doelgroep naast horeca en retail een tweetal nieuwe praktijk leerwegen (facilitair/gastvrijheid) onder één dak met als doel een reguliere baan in een van de vier sectoren.

Het MatchWinner-concept draagt bij aan een betere aansluiting van arbeidsreïntegratie bij de reguliere beroepspraktijk. Bij De Pastorie kunnen werknemers onder deskundige begeleiding hun kwaliteiten ontplooien en een volwaardige plaats in de maatschappij veroveren. De doelgroep is met name mensen met een Wajong, WIA, Sfb, ziektewet of een WSW-indicatie met een leeftijdsgrens vanaf 16 jaar.

Meer weten? Zie www.pastorieroermond.nl