img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-6-2021 12:30

50 jaar BC Broekhin - De Broekhinner Kwis 'Summer Edition'

Roermond - 21 juni 2021 - Het is dit jaar 50 jaar geleden dat BC Broekhin is gestart op de Bob Boumansstraat en om dat te vieren organiseert de school op zaterdagavond 26 juni De Broekhinner Kwis - Summer Edition over een halve eeuw Broekhin. Vanwege corona moest de kwis enkele malen worden uitgesteld, maar nu is het dan toch echt zover! Er hebben zich inmiddels 70 teams aangemeld!  

img

Bisschoppelijk College Broekhin is een school met een rijke traditie. In oktober 1851 stichtte de bisschop van Roermond, monseigneur Paredis, het Bisschoppelijk College Roermond.  Op 24 augustus 1970 werd de school gehuisvest op de huidige locatie en veranderde de naam van de school in Bisschoppelijk College Broekhin. Dit schooljaar wordt daarom gevierd dat de school vijftig jaar bestaat! 
 
In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 12.500 leerlingen de weg naar de Bob Boumanstraat gevonden en hun diploma behaald. Anno 2021 is het een brede scholengemeenschap met een rijk en gevarieerd aanbod: 
vmbo-t PLUS, havo, atheneum, gymnasium, tweetalig vwo-onderwijs en vrijeschool. Een school die gericht is op kansen en ondersteuning, op sfeer en uitdagende programma’s.
 
En na enkele keren uit te moeten stellen door de coronamaatregelen, is het zaterdag 26 juni 2021 eindelijk zo ver! De Broekhinner Kwis, een kwis voor jong en oud, voor meerdere generaties en voor iedereen die zich op de een of andere manier verbonden voelt met BC Broekhin kan eindelijk doorgaan: de Broekhinner Kwis: The Summer Edition!
 
Zeventig kwisteams hebben zich aangemeld, dus op minstens evenzoveel huisadressen in de regio Venlo-Weert-Sittard stijgt zaterdagavond de spanning tot grote hoogte. 
 
Tussen 17.30 en 19.00 uur komen de teams de Kwisboekjes ophalen op school. Daar begint gelijk al de eerste challenge: kom zo origineel mogelijk ‘zomers’ gekleed naar Broekhin en ga met je team op de foto in een ‘zomerse’ setting. Het team dat de origineelste foto weet te maken en op Facebook plaatst, krijgt extra punten!
 
Daarna gaan de groepjes thuis of op een andere plek naar keuze aan de slag met leuke vragen over vijftig jaar Broekhin en onze maatschappelijke rol in Roermond en omstreken en speel je uitdagende opdrachten en spellen binnen- en buitenshuis! Je hoeft niet alles te weten, maar je wordt wel uitgedaagd om met een flinke dosis energie en enthousiasme (en wat geluk en toeval soms) zo veel mogelijk punten te scoren.

Aan het einde van de avond worden de enveloppen met de ingevulde vragen weer ingeleverd. Het winnende team krijgt, ergens in de weken daarna, een mooie prijs overhandigd en natuurlijk eeuwige roem!

Foto's BC Broekhin
210621/HvL

Wellicht interessant