img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-6-2021 10:43

Landelijke primeur - Dazzle Days bij ROER College Schöndeln

Roermond - 24 juni 2021 - ROER College Schöndeln organiseert een uniek concept onder de naam Dazzle Days. Dazzle Days is een vijfdaags programma voor leerlingen en heeft als doel bij te dragen aan het herstel van het sociaal-emotionele welzijn van de jeugd na de coronamaatregelen. Het programma sluit volledig aan bij de doelen van het Nationaal Programma Onderwijs. ROER College Schöndeln heeft met de organisatie van de Dazzle Days de landelijke primeur.
 

img

Mark van de Mortel, directeur van ROER College Schöndeln, is verheugd dat dit concept deze zomer als eerste wordt uitgerold op zijn school. “Er is in de pers veel te doen geweest over het welzijn van de jeugd tijdens de lockdown maatregelen. Aanvullend hierop hebben wij als school een vragenlijst verstuurd aan alle ouders en verzorgers om te peilen hoe het is gesteld met het sociaal-emotionele welzijn van onze leerlingen. Een groot gedeelte van de ouders/verzorgers geeft aan dat hun kind het sociaal-emotioneel lastig heeft gehad door de coronamaatregelen.”  

Voor de directeur was dit reden genoeg om in contact te komen met het Dazzle Days team, vier Roermondse pioniers op het gebied van vernieuwend leren en baanbrekend onderwijs. Hun visie over het belang van het sociaal-emotionele welzijn van de jeugd sluit goed aan bij de visie van ROER College Schöndeln. Het programma van Dazzle Days is gericht op thema’s als eigenaarschap, weerbaarheid en veerkracht, verbinding, ontspanning, plezier en positieve mindset. Dit wordt bereikt door zeer afwisselende activiteiten zoals social music production, greentwist cooking, natuur- en beeldende coaching, crazy science, mindfulness, yoga & boxing,hondentraining en als afsluitende dag een groots multiplay spektakel.
 
Het doel van dit vijfdaags event is dat jongeren rust in hun hoofd kunnen ervaren, beter met stress kunnen omgaan en positiever over zichzelf kunnen zijn. Dazzle Days is voor leerlingen van ROER College Schöndeln een gratis event en wordt bekostigd uit de subsidiegelden van het Nationaal Programma Onderwijs.
 
Dazzle Days vindt plaats op 19, 20, 21, 22 en 24 juli op het terrein van ROER College Schöndeln.

Meer informatie is te vinden op de website Dazzledays.nl.

Foto ROER College Schöndeln
240621/HvL

Wellicht interessant