img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-6-2021 13:47

Cellnex breidt uit met datacenter in telecom- en datatoren Roermond

Utrecht/Roermond - 24 juni 2021 - Cellnex, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider met meer dan 128.000 sites in Europa, heeft haar datacentercapaciteit uitgebreid met een datacenter in de telecom- en datatoren in Roermond. Toren7, leverancier van ICT oplossingen en diensten in de regio Zuid-Nederland, is gestart met de exploitatie ervan. Het totaal aantal edge datacenters van Cellnex in Nederland komt hiermee uit op 31.

img

Behoefte aan duurzaam datacenter

De dienstverlening van Toren7 is er op gericht dat bedrijven, overal vandaan, goed en veilig kunnen werken. Het ontzorgen van de klant staat daarbij centraal. Omdat steeds meer bedrijven ervoor kiezen hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter, besloot Toren7 haar portfolio uit te breiden met een aantal colocatie diensten. De telecom- en datatoren in Roermond bleek bij uitstek geschikt te zijn hiervoor. 

Data veilig en lokaal

De datacenters van Cellnex behoren tot de top 3 groenste datacenters van Nederland en gelden als één van de groenste van Europa. Daarnaast hebben de torens nog een aantal andere unieke eigenschappen. De telecom- & datatorens van Cellnex zijn vanuit hun oorspronkelijke hoedanigheid gebouwd om altijd te blijven werken. Hét ideale uitgangspunt voor ieder professioneel datacenter met de hoogste uptime-levels. 

Markant baken

De telecom- en datatoren in Roermond is sinds jaar en dag een markant herkenningspunt in de regio. Harold Schaepkens, CEO Toren7: "We maakten al gebruik van de hoogte van de toren voor het opzetten van straalverbindingen in situaties waar geen vast internet mogelijk is. Met de exploitatie van het datacenter is tevens een aantal werkplekken voorzien voor klanten die op locatie werkzaamheden aan hun IT-omgeving willen uitvoeren. Op bijna 100 meter hoogte heb je vanaf de werkplekken van Toren7-DC een spectaculair uitzicht over midden Limburg. Bij helder weer kun je zelfs 40 tot 50 kilometer ver kijken!"

Live beelden vanaf de toren zijn te zien via de webcam van Toren7.

Over Toren7

Toren7 levert veilige, gehoste werkplekken aan voornamelijk Limburgse ondernemingen. Vanaf de telecom- en datatorens in Roermond en Ittervoort verzorgt Toren7 snelle draadloze internetverbindingen op talloze locaties in Midden Limburg.

Foto Aurora Drone
240621/HvL

Wellicht interessant