img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-6-2021 16:43

Roggelse Tanja Guijt finalist Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP)

Roggel - 27 juni 2021 - Tanja Guijt (43) uit Roggel heeft zich weten te plaatsen voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP). Zij is één van de tien dames die zich wisten te scharen onder de finalisten en dat is een knappe prestatie. In totaal hebben 177 spelers zich geplaatst voor de finale die in het weekend van 9 en 10 juli 2021 plaatsvindt en te volgen is via een livestream. De winnaar krijgt een sponsorcontract om deel te nemen aan internationale pokertoernooien.

img

Guijt besloot dit seizoen actief deel te nemen aan de online-voorrondes die het ONKP organiseerde via de Pokerrrr2 app en deed dat niet onverdienstelijk. Zij kwalificeerde zich direct voor de landelijke finale door in een van de laatste online-voorrondes nog haar ontbrekende ticket te verzilveren en zodoende mocht zij haar gewonnen tickets (1 halve finale ticket, 4 kwartfinale tickets, 16 online-wildcards) omwisselen voor een finaleticket.  
 
Tanja Guijt is zeer enthousiast over deze prestatie. “Poker is eigenlijk in deze coronatijd voor mij een goed tijdverdrijf, aangezien ik nergens heen mocht. Het heeft mij behoudens het plezier en het finaleticket, wat al zeer speciaal is, bijzondere en mooie vriendschappen opgeleverd met spelers die ook aan deze online-wedstrijden hebben meegespeeld. Ik heb ook aan de online teampoker competitie (OTPC) meegedaan die begin dit jaar door het ONKP werd georganiseerd, waarbij ik werd geplaatst door de organisatie in een team waarbij niemand elkaar kende. Recent heb ik deze mensen voor het eerst ontmoet, nadat wij met dit team de finaleronde wisten te bereiken en daarin zelfs 9e van Nederland werden."

Guijt vervolgt dat zij net als iedereen hoopt dat de wedstrijden straks weer live georganiseerd kunnen worden. “Nu is dat nog niet mogelijk vanwege de anderhalve meter maatregel die nog geldt, maar hopelijk mogen de wedstrijden die het ONKP organiseert weer snel live worden gehouden op locatie en daar zal ik dan zeker weer bij zijn.”

Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP)

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) organiseert in Nederland sinds 2015 in alle regio’s pokertoernooien op mooie locaties waarbij deelnemers aan deze wedstrijden via gewonnen tickets uiteindelijk in de finale terecht kunnen komen en uiteindelijk een sponsorcontract kunnen verdienen.

Vanwege de geldende coronamaatregelen konden deze toernooien niet meer live georganiseerd worden en heeft de ONKP organisatie besloten om deze wedstrijden online te organiseren via een poker-app die op de laptop, PC, tablet of telefoon geinstalleerd kan worden. 

Dit seizoen werden er 196 online-voorrondes georganiseerd hetgeen uiteindelijk resulteerde in meer dan 40.000 inschrijvingen (bijna 200 deelnemers per toernooi). Pokerspelers die meededen konden uiteindelijk halve finales tickets, kwartfinale tickets en online-wildcards winnen. Voor directe kwalificatie voor de landelijke finale waren omgerekend 4 halve finale tickets nodig (of 16 kwartfinale tickets / 32 online-wildcards).

De spelers die zich niet direct konden plaatsen voor de landelijke finale konden zich nog uiteindelijk nog kwalificeren voor deze finale door aan 1 om meer kwartfinales of halve finales mee te doen bij het winnen van voldoende tickets.

Afgelopen weekend kwam aan deze online-toernooien een einde en hebben 177 spelers zich uiteindelijk geplaatst voor de finale die in het weekend van 9 en 10 juli 2021 plaatsvindt en te volgen is via een livestream via diverse social mediakanalen (Youtube, Twitch, Facebook). 

Een van de tegenspelers van Guijt in de finale is Alberto Stegeman, o.a bekend van Undercover in Nederland (SBS6). 

Foto Tanja Guijt
270621/HvL

Wellicht interessant