img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-6-2021 12:30

Hoofdrolspelers openluchtvoorstelling De Zwarte Grens zijn bekend

Neer - 30 juni 2021 - Mella Klaessen (1991) en Joost Silvrants (1986) zijn de hoofdrolspelers in de openluchtvoorstelling De Zwarte Grens die in juni 2022 in Neer wordt uitgevoerd. De werkgroep Artistiek van de Stichting De Zwarte Grens heeft na de audities de keuze laten vallen op Mella en Joost. Mella Klaessen woont in Turnhout (B), maar haar wieg stond in 1991 in Neer waar ze ook is opgegroeid. Joost Silvrants is in Neer geboren, getogen en nooit meer weggegaan. 

img

Openluchtvoorstelling De Zwarte Grens

In de zomer van 2022 wordt in Neer vijf keer de openlucht theatervoorstelling 'De Zwarte Grens' uitgevoerd. Over de tragedie die zich 400 jaar geleden voltrok in de gebieden tussen de Limburgse dorpen Neer, Helden en Kessel. In deze barre tijden leidde het verzetten van grenspalen tot hoog oplopende conflicten, waarbij met man en macht gevochten werd voor de gemeenschap. 

Rolverdeling

Mella neemt in De Zwarte Grens de rol van Elodie van Wylick, de knappe en ietwat mysterieuze dochter van de drossaard van Kessel op zich.

Joost kruipt in de huid van Adam van Dijcke, Elodies aanvankelijk heimelijke liefde.  Adam is de kapitein van de Neerse schutterij en leidt de opstand vanuit Neer tegen de ‘gronddieven’ uit Kessel. Zijn innige genegenheid voor Elodie maakt zijn positie in de strijd om de landerijen op de grens van Neer en Kessel er niet makkelijker op.

De rol van een derde hoofdfiguur, drossaard Lambert van Wylick uit Kessel, de grofgebekte vader van Elodie, is toebedeeld aan Eric van Melick (Heythuysen). De Kesselse drost is wat stoerder en veel doortastender dan zijn bestuurlijke evenknie uit Neer, burgemeester Martinus Geenen.

Will Cootjans (Kessel) zal het smiechterige en brave karakter van de Neerse burgervader neerzetten.

Waar de drossaard van Kessel en de burgemeester van Neer er niet uitkomen, is het woord aan de rechter, een rol van Roel Custers (Neer). 

Overige cast

Dorpsgek: Ruud Custers/Neer
Dorpsomroeper: Ton Klaessen/Neer
Gevangenen in Kessel: Har Kuijpers/Neer - Lei Winkelmolen/Neer
Klerk: Mike van Malssen/Neer
Notabelen: Har Kuijpers/Neer - Lei Winkelmolen/Neer - Jos Litjens/Kessel
Pastoor: Jack Naus/Neer
Schut Luijten: Jos Litjens/Kessel
Seger, vriend van Adam: Daan Metsemakers/Neer
Sjaen: vriend van. Adam: Ruud Franssen/Grathem
Verteller: Sanne Stams/Thorn
Wenende vrouwen: Marjan Sijben/Buggenum - Cor aan den Boom/Neer

Meer informatie

Veel meer informatie over de openluchtvoorstelling is te vinden op de website De Zwarte Grens

Bron www.dezwartegrens.nl 
300621/HvL

Wellicht interessant