img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-6-2021 02:11

Laurentius Ziekenhuis zet in op sterk verbeterde medicatieveiligheid

Roermond - 30 juni 2021 - Het Laurentius ziekenhuis in Roermond zet met het vervangen van de oude medicijnkarren door nieuwe Alphatron medicijnkarren en een nieuw geneesmiddelen distributiesysteem in op een sterk verbeterde medicatieveiligheid en -beveiliging.  

img

Geneesmiddelen distributiesysteem

Het nieuwe geneesmiddelen distributiesysteem, de GDS-machine, verdeelt meer dan 500 soorten tabletten in zakjes, met op ieder zakje de naam van de patiënt, het soort medicijn, de sterkte van het medicijn, de tijdstip van inname en een barcode. Inmiddels maken alle klinische verpleegafdelingen met succes gebruik van deze medicatiezakjes, die verspreid worden met nieuwe medicijnkarren.

Medicijnkarren

De medicijnlades van deze karren zijn afsluitbaar en alleen via het elektronische patiëntendossier HiX te openen door diegenen die de rechten hebben voor de toedienregistratie. Door middel van het scannen van het polsbandje van de patiënt wordt hij of zij geïdentificeerd. Daarnaast stelt de kar zich automatisch in op de door de gebruiker gewenste werkhoogte.
 
Twee ontwikkelingen die bijdragen aan het vergroten van de medicatieveiligheid en het verbeteren van de productiviteit binnen het Laurentius ziekenhuis.

Bron/foto's Laurentius Ziekenhuis
300621/HvL

Tags
Wellicht interessant