img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2021 12:50

Cuypersjaar 2021 - Geocaching bij Bibliorura

Roermond - 13 juli 2021 - Ter ere van het Cuypersjaar ligt er in de Bibliotheek Bibliorura een speciale geocache. De Cuypers-mystery-cache is gemaakt in samenwerking met Roercache. De locatie van de cache is te vinden door het oplossen van een aantal puzzels. De zoektocht begint buiten bij het trapgedicht van de Roermondse rapper en dichter Brohlin Coumans. Als de puzzel bij het trapgedicht opgelost is, gaat de zoektocht binnen verder.  

img

De Cuypers-cache kan alleen gelogd worden als de bibliotheek open is.

Op de website van Bibliorura zijn de actuele openingstijden te vinden en de corona-maatregelen die in de bibliotheek van kracht zijn.

Cuypersjaar in Roermond 

Roermond staat in 2021 in het teken van architect en ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921). Op 3 maart 2021 was het namelijk precies 100 jaar geleden dat de in Roermond geboren en getogen Cuypers overleed. In dit Cuypersjaar wordt deze bijzondere man geëerd en daarnaast wordt het belang van Roermond op het gebied van cultuur en ondernemerschap onderstreept. Het ‘multi-talent’ Cuypers wordt op diverse manieren belicht. 

Het Cuypersjaar heeft als doel deze man te eren en het belang van Roermond op het gebied van cultuur en ondernemerschap te onderstrepen. Het evenement zal het ‘multi-talent’ Cuypers op diverse manieren belichten. Tijdens het Cuypersjaar 2021 vinden er in de regio van Roermond activiteiten plaats zoals exposities (o.a. in het Cuypershuis, Historiehuis, Streekmuseum Stevensweert en Limburgs Museum in Ven lo), concerten, wandelingen, arrangementen, een educatieprogramma voor het basisonderwijs en natuurlijk in maart 2022 het Muziektheater Cuypers.

Meer informatie is te vinden op de website van het Cuypershuis.

130721/HvL
 
 

Tags
Wellicht interessant