img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-7-2021 14:50

Code Rood in Maasgouw - evacuaties en andere maatregelen

Maasgouw - 15 juli 2021 - Tussen vanavond en vrijdagmiddag wordt het hoogste waterpeil van de Maas verwacht. Momenteel stijgt het water behoorlijk snel. Uit voorzorg zullen enkele panden gelegen nabij de Maas geëvacueerd worden. Ook zullen er extra verkeersmaatregelen genomen worden. Er is nu nog sprake van code oranje, maar dit wordt ‘code rood’ voor Maasgouw. De gemeente neemt nu zoveel mogelijk maatregelen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

img

Evacueren van woningen en bedrijven

Het water in de Maas komt zo hoog te staan, dat enkele woningen in het water komen te staan. Het gaat om woningen in de Linnerweerd en in Beegden.  

Linnerweerd

De kans is groot dat de Linnerweerd geheel of gedeeltelijk onderloopt. Daarom zijn of zullen alle bewoners en bedrijven benaderd worden en gevraagd worden zich hierop voor te bereiden en het gebied te verlaten. Ook het vee moet verplaatst worden. Met de Weerderhof en de schutterij wordt contact gezocht.   

Osen wordt onbereikbaar

De toegangswegen naar Osen worden afgesloten. Deze wegen zullen waarschijnlijk overstromen. Inwoners van Osen kunnen dus niet meer bereikt worden. Het gaat om circa 10 woningen. De huizen zelf zullen wel droog blijven. Bewoners worden hierover persoonlijk benaderd.

Retentiebekken tussen Heel en Beegden

In dit gebied is een groot retentiebekken te vinden. Dit is een gebied dat speciaal is ingericht om overtollig water uit de rivieren op te vangen. Dit gebied loopt onder water om zo wateroverlast stroomopwaarts te voorkomen. In dit gebied liggen enkele woningen. Bewoners zullen geïnformeerd worden.

Waage Naak onder water

Bij code rood komt Waage Naak in Wessem onder water te staan. Momenteel wordt op Comfortparc met man en macht gewerkt om de camping te ontruimen. Verenigingen die daar materieel hebben liggen, worden ingelicht.

Zandzakken

Er komen zandzakken beschikbaar. Hierover verstrekt de gemeente snel meer informatie.

Vragen?

Bent u inwoner van de gemeente en heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Maasgouw via 0475-852500. 

Speciale webpagina over de wateroverlast in Maasgouw

Via deze speciale webpagina van de gemeente Maasgouw blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Stockfoto
150721/HvL

Wellicht interessant