img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-7-2021 06:47

Natuurgebieden langs Grensmaas voorlopig nog afgesloten

Limburg - 19 juli 2021 - De natuurgebieden van Natuurmonumenten langs de Grensmaas blijven voorlopig afgesloten voor publiek. Natuurmonumenten roept iedereen op om (nog) niet naar deze gebieden te komen, ook niet om te helpen met opruimen. Eerst inventariseren boswachters of de terreinen veilig te betreden zijn. Daarna kunnen zij zeker hulp gebruiken. 

img

Veiligheid voorop

Door de overstromingen en hevige regen zijn de terreinen veranderd en kletsnat. Voor wandelaars kunnen er onverwachte en gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld door drijfzand, instabiele steilwanden en wegtrekkend water. De boswachters vragen iedereen uitdrukkelijk om de terreinen niet in te gaan, ook niet via kapotte rasters. Denk aan uw veiligheid, neem geen risico! 

Controles door boswachters

Boswachters van Natuurmonumenten gaan nu eerst zelf de terreinen in om te controleren of de gebieden veilig te betreden zijn, welke schade er is en of er kadavers van grote en kleine dieren moeten worden opgeruimd. Als dat achter de rug is en een gebied weer veilig verklaard is, is publiek weer welkom. Op dat moment kunnen zij veel hulp gebruiken bij het opruimen van de achtergebleven rommel. Daarover volgt later meer informatie.

Hoe gaat het met de dieren?

Veel mensen zijn begaan zijn met de grote grazers. De Galloway-runderen en Konikpaarden maken het goed. Ze zijn eerder naar hoger gelegen delen, buiten de natuurgebieden of op stal geplaatst en hebben voldoende te eten. Boswachters, boeren uit de buurt en vrijwilligers houden de dieren goed in de gaten. het verzoek aan voorbijgangers is om de dieren met rust te laten en afstand te houden.

Archieffoto Leon van Lier 
190721/HvL

 

Tags